fbpx
NaslovnicaCrna GoraUgovor sa SPC destabilizovaće političke prilike u državi

Ugovor sa SPC destabilizovaće političke prilike u državi

Podgorica, (MINA) – Temeljni ugovor Crne Gore sa Srpskom pravoslavom crkvom (SPC) destabilizovaće političke prilike u državi, ocijenio je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo.

Mihailo je rekao da na njega i sve razborite građane naročito snažan i dubok utisak ostavlja nečuven odnos Vlade prema CPC i crnogorskoj državi.

„Njen predsjednik ide na noge čelniku Beogradske crkve, s namjerom da joj potpiše pravo da neometano duhovno misionari na crnogorskome prostoru, i Srbiji da upiše u vlasništvo 50 kvadratnih kilometara crkvenoga zemljišta sa svom kulturnom baštinom”, naveo je Mihailo.

Prema njegovim riječima, takav protivustavni i nedobronamjerni akt destabilizovaće političke prilike u državi.

“Crnogorce, posebno Cetinjane, neće ostavit ravnoudušnim”, dodao je Mihailo.

On je pozvao “razumne u Srbiji i Crnoj Gori da spriječe nerazumne, da braći po vjeri ne zabadaju prost u oko”, jer se, kako je rekao, to neće dobro završiti.

“Zato očinski molim sve koji mogu da utiču, da se založe da se spriječi da se crnogorska teritorija i kulturna baština upusuje u vlasništvo strane države, koja na Crnu Goru gleda krivim očima, i da se ta ista kulturna baština stavlja u funkciju uperenu protiv svih crnogorskih interesa”, rekao je Mihailo.

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...