fbpx
NaslovnicaCrna GoraU Podgorici nije bilo pokušaja otmice maloljetnika

U Podgorici nije bilo pokušaja otmice maloljetnika

Podgorica, (MINA) – Službenici policije nedvosmisleno su utvrdili da u Podgorici nije bilo pokušaja otmice maloljetnika, saopšteno je iz Uprave policiije.

Iz policije su kazali da je identifikovana žena protiv koje su roditelji maloljetnika podnijeli dvije prijave za pokušaj otmice.

„Postupajući po prijavama dva roditelja da je nepoznata žena pozivala djecu da uđu u vozilo kako bi ih prevezla do lokacije na koju su se uputili, pripadnici Uprave policije su preduzeli brojne mjere i radnje iz svoje nadležnosti“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su policijski službenici odmah izuzeli video nadzor sa lokacija na kojima su se događaji navodno odigrali, prikupili obavještenje od očevidaca, identifikovali taksi vozilo i vozača od kojeg su takođe prikupljena obavještenja.

Iz policije su rekli da je, u saradnji sa budvanskom policijom, K.B. locirana i dovedena u prostorije Centra bezbjednosti Podgorica gdje su od nje prikupljena obavještenja.

Ona je u izjavi navela da je u najboljoj namjeri djeci ponudila prevoz i da je nakon što su djeca to odbila nastavila kretanje, čemu je svjedočio i taksista.

„Sa taksi vozila je izuzet GPS i utvrđeno je da se vozilo kretalo bez zadržavanja na bilo kojim drugim lokacijama, a koje su u petak tokom dana objavljivane u medijima i na društvenim mrežama kao lokacije na kojima su navodno pokušavane otmice djece“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su kazali da je o događaju obaviješten držvani tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da u radnjama te osobe nema elemenata krivičnog djela.

„Sa obzirom na to da je riječ o stranoj državljanki, policija je utvrdila da K.B. nema uredno prijavljen boravak, pa je shodno Zakonu o strancima uhapšena i danas uz prekršajnu prijavu graniče policije privedena Sudu za prekršaje“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su rekli da joj je Sud za prekršaje izrekao novčanu kaznu i mjeru protjerivanja iz Crne Gore zbog nezakontog boravka.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije