fbpx
NaslovnicaCrna GoraTrpkoski: Ne odustajemo od opredjeljenja da postanemo dio EU

Trpkoski: Ne odustajemo od opredjeljenja da postanemo dio EU

Podgorica, (MINA) – Države koje ispunjavaju uslove na putu ka Evropskoj uniji treba brzo da idu kroz pregovore, ocijenio je ambasador Sjeverne Makedonije u Podgorici, Mihajlo Trpkoski, dodajući da njegova država ne odustaje od opredjeljenja da što prije postane član evropske porodice.

On je, u intervjuu agenciji MINA, kazao da je neotvaranje pristupnih pregovora za Sjevernu Makedoniju i za sve u regionu i šire, veliko i neprijatno iznenađenje.

»Naša država u poslednje tri godine, ne samo sto je učinila dramatičan demokratski preokret, znatno poboljšala odnose sa susjedima i dala značajan doprinos regionalnoj saradnji, nego je ispunila i sve uslove koji su bili stavljeni pred nju«, rekao je Trpkoski.

Kao dokaz tome, dodao je, bila je i izuzetno brza ratifikacija Pristupnog Protokola NATO-u, u svim zemljama članicama, osim u Španiji, gdje, kako je kazao, realno nisu mogli da ratifikuju ali to očekuju početkom 2020. godine.

»Opšte prihvaćeno mišljenje je da odluka nije u saglasnosti sa našim opravdanim ocekivanjima i sigurno ne u saglasnosti sa prethodnim obećanjima i najavama evropskih čelnika i vecine zemalja EU«, dodao je Trpkoski.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...