fbpx
NaslovnicaCrna GoraTokom vikenda uhapšena 33 vozača

Tokom vikenda uhapšena 33 vozača

Podgorica, (MINA) – Službenici policije uhapsili su tokom vikenda 33 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili droge, kao i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su rekli da je u petak, subotu i nedjelju na crnogorskim putevima evidentirano 38 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dvije osobe poginule, četiri teže povrijeđene, a 17 lakše.

Navodi se da su u istom periodu pripadnici saobraćajne policije podnijeli 111 prekršajnih prijava i izdali 1.112 prekršajnih naloga.

U saopštenju se dodaje da je policija privremeno oduzela 19 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključila iz saobraćaja.

„Uhapšena su 33 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je 21 vozač uhapšen zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, deset zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i dva zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Kako su naveli iz policije, 11 vozača je uhapšeno u Podgorici, i po četiri u Danilovgradu i Nikšiću.

Uprava policije je apelovala na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu ličnoj i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije