fbpx
NaslovnicaCrna GoraTajani: Crna Gora može da računa na podršku Italije

Tajani: Crna Gora može da računa na podršku Italije

Podgorica, (MINA) – Italija je spremna da podrži Crnu Goru u ostvarenju cilja učlanjenja u Evropsku uniju (EU) i ojača saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa, poručio je ministar vanjskih poslova Italije Antonio Tajani.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se sa danas u Rimu sa Tajanijem.

„Zahvalni smo za sve što je Italija uradila za nas bilateralno i u okviru EU, na našem evropskom putu, ali i razvoju demokratskog i prosperitetnog društva u Crnoj Gori“, rekao je Milatović.

On je, kako je saopšteno iz Službe za inforimisanje predsjednika, kazao da Crna Gora računa na snažnu podršku Italije u budućnosti.

„Crna Gora je zemlja kandidat koja predvodi proces evropskih integracija i sada je trenutak koji i mi i Brisel treba da iskoristimo da taj proces dovedemo do kraja” kazao je Milatović.

Tajani je istakao da dvije države veže istorija prijateljskih i dobrih odnosa.

„Računajte na mene, računajte na Italiju, računajte na Evropu. Spremni smo da vas podržimo u ostvarenju vašeg cilja- učlanjenja u EU i da ojačamo saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa“, poručio je Tajani.

Kako je saopšteno, u posebnom fokusu razgovora bilo je jačanje ekonomske saradnje i u tom kontekstu organizacija posjete Tajanija Crnoj Gori i biznis foruma na kome bi se italijanski privrednici upoznali sa mogućnostima ulaganja u našu zemlju.

„Takođe, bilo je riječi o jačanju saradnje sa Finansijskom policijom koja će povećati svoje prisustvo u Crnoj Gori i pružiti neophodnu obuku za naše službenike na prestižnoj italijanskoj akademiji“, navodi se u saopštenju.

Događaj je, dodaje se, zaključen najavom Poziva za standardne projekte, koji se očekuje do kraja 2023. godine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...