fbpx
NaslovnicaCrna GoraSlučaj Vuksanović Stanković ne tretirati kao izlovan

Slučaj Vuksanović Stanković ne tretirati kao izlovan

Podgorica(MINA) – Neprijatnosti koje je doživjela poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković prilikom ulaska i izlaska iz Srbije, pokazuju odnos te države prema Crnoj Gori i parlamentaracima koji su podržali Rezoluciju o Srebrenici, kazao je potpredsjednik te partije Bojan Zeković.

On je na konferenciji za novinare rekao da je sada pitanje kakav će biti stav zvanične vlasti u Crnoj Gori prema takvom odnosu Srbije.

“To nije jedan izolovani slučaj, niti lični odnos prema poslanici Vuksanović Stanković, već odnos prema dvije trećine crnogorskog parlamenta, dakle prema Crnoj Gori, što ne tvrdimo samo mi, već tvrde poslanici vladajuće većine”, naveo je Zeković.

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković kazala je da su se desile neprijatnosti na pasoškoj kontroli prilikom dolaska i odlaska iz Srbije i da je tom prilikom doživjela i provokacije na nacionalnoj osnovi.

„Prema meni kao poslanici u crnogorskom parlamentu, kao profesorici i majci postupalo se kao prema potencijalnom kriminalcu. Od pretresanja do najsitnijih detalja, do provokacija po nacionalnoj osnovi“, kazala je Vuksanović Stanković.

Ona je kazala da se to dogodilo zbog pripadnosti političkoj partiji koja dijeli evropske, civilizacijske, multietničke i građanske vrijednosti.

Vuksanović Stanković je dodala da nikada neće biti izdajnik svoje države u čijem će interesu uvijek raditi, bez obzira na sve okolnosti i da je Srbija zemlja prema kojoj ima posebnu emociju.

„Zvaničnu politiku Srbije nikada neću izjednačiti sa srpskim narodom i sa državom Srbijom“, kazala je Vuksanović Stanković.

Ona je kazala da nije imala kod sebe potvrdu o prijavi boravka u momentu kada je zatražena od nje, ali da je i nakon dostavljanja potvrde, nastavljeno obavještavanje tamošnjih organa.

Ona je kazala da je pretres trajao od 19 sati i 10 minuta do 20 sati i 40 minuta, nakon čega se ukrcala na let za Podgoricu u 21h.

Dodala je da nije zloupotrijebila diplomatski pasoš kao što su prenijeli pojedini mediji.

Generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović kazao je da želi da podsjeti javnost na najavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina o zabrani ulaska u tu zemlju svima koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici.

„Sada se mi pitamo da li je ovo operacionalizacija onoga što je Vulin najavio. Ja vas podsjećam da je izjava ministra, a posebno tako visokog ministra unutrašnjih poslova svake zemlje, stav zvanične politike jedne vlade“, kazao je Vujović.

On je dodao da Srbija Crnoj Gori ne izručuje ljude osuđene pravosnažnim presudama crnogorskih sudova, a da poslanike tretiraju kao „kriminalce“.

Vujović je kazao da u njihovoj partiji ne misle da je reakcija Ministarstva vanjskih poslova dovoljna i da se ovaj slučaj ne smije tretirati kao izolovan.

 

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije