fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠkole se otvaraju od ponedjeljka

Škole se otvaraju od ponedjeljka

Podgorica, (MINA) – Đaci od prvog do šestog razreda osnovnih i prvog razreda srednjih škola u svim crnogorskim gradovima od ponedjeljka će pohađati nastavu u učionici, a ostali na daljinu, saopštili su iz Ministarstva prosvjete.

Iz tog Vladinog resora kazali su da se u ponedjeljak otvaraju škole u Podgorici, Budvi, Ulcinju, Mojkovcu, Cetinju i Žabljaku i da je to odlučeno nakon novih preporuka i dogovora sa Institutom za javno zdravlje, a na osnovu procjene da su škole u velikoj mjeri bezbjedne.

“Škole će raditi po modelu koji je od početka školske godine usvojilo Ministarstvo prosvjete, što znači da će đaci od prvog do šestog razreda osnovne i prvog razreda srednje škole pohađati nastavu u učionici, a ostali na daljinu, ali uz konstantne konsultacije i provjere znanja u školi”, naveli su iz Ministarstva.

Iz tog resora su kazali da su škole izuzete iz dosadašnjeg sistema semafora jer je procijenjeno da su one do sada bile u najvećoj mjeri bezbjedne, kao i zbog svijesti da obrazovanje treba u svakom momentu da bude među prioritetima.

“Stanje će se jednako intenzivno pratiti, kako bi se osiguralo da se epidemija u najvećem sistemu nastavi držati pod kontrolom”, poručili su iz Ministarstva.

Za to je, kako su rekli, neophodna kvalitetna saradnja sa roditeljima, koja je i do sada bila dobra.

Najčitanije

Cijene nafte blago porasle

London, Njujork, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte prošle sedmice blago su porasle jer se trgovci...