fbpx
NaslovnicaCrna GoraSjutra u Kotoru Konferencija o interkulturalizmu

Sjutra u Kotoru Konferencija o interkulturalizmu

Podgorica, (MINA) – Konferencija o interkulturalizmu, posvećena razvoju digitalne otpornosti i strategiji za mlade u borbi protiv rasizma i ksenofobije u onlajn prostoru, biće održana sjutra u Kotoru.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, konferenciju organizuje taj Vladin resor zajedno sa Ministarstvom ljudskih i manjinskih prava i Savjetom Evrope.

Navodi se da je Interkulturalna konferencija “Centra Sjever-Jug” dio nove inicijative Savjeta Evrope pokrenute u skladu sa rezultatima sa Samita šefova država i vlada Savjeta Evrope u Rejkjaviku.

Iz Ministarstva su pojasnili da je inicijativa osmišljena u okviru napora da se premoste rastuće podjele između globalnog sjevera i juga,
dodatno podstaknute sve izraženijim sajber i digitalnim prijetnjama.

“Konferencija će mapirati trendove i prijetnje onlajn ksenofobije i rasizma kroz prizmu mladih širom svijeta, sa fokusom na Evropu, Afriku i Bliski Istok i rezultiraće definisanjem seta preporuka za buduće inicijative mladih u ovoj oblasti”, kaže se u saopštenju.

Na otvaranju koferencije govoriće potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin
Ibrahimović, ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka i zamjenik generalnog sekretara Savjeta Evrope Bjorn Berg.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Maslinijada planirana za 23. i 24. novembar

Bar, (MINA-BUSINESS) – Maslinijada – Stari Bar, najznačajnija poljoprivredno-turistička manifestacija, planirana je u okviru...