fbpx
NaslovnicaCrna GoraSjutra novi protest

Sjutra novi protest

7 Podgorica, (MINA) – Novi građanski protest “Odupri se – 97 hiljada” biće održan sjutra u Podgorici.

Iz pokreta Odupri se – 97 hiljada saopšteno je da je planirana protestna šetnja, od Trga nezavisnosti, Ulicom slobode do Bulevara Svetog Petra Cetinjskog do zgrade Radio Televizije Crne Gore (RTCG).

Navodi se da će kod zgrade RTCG biti ispostavljeni dodatni zahtjevi građana.

Kako su objasnili protestanti će se vratiti Bulevarom revolucije ka Sportskom centru, zatim Bulevarom Petra Cetinjskog do Trga nezavisnosti.

Iz Pokreta su pozdravili pomoć koju smo dobili u organizaciji prevoza građana iz drugih gradova.

“Kako je prethodne sedmice naše okupljanje proteklo mirno i dostojanstveno tako očekujemo da prođe i svako naredno”, navode iz Pokreta.

Oni su apelovali na građane da im se pridruže bez ikakvih stranačkih, nacionalnih i ostalih obilježja.

“Imamo posebno zadovoljstvo što su nam ove nedjelje ukazali povjerenje sugrađani OSI populacije, kojima će redarska služba ukazati posebnu pažnju i obezbjeđenje”, kaže se u saopštenju.

Iz Pokreta su pozvali sugrađane da i sami aktivno pomažu redarskoj službi i reaguju na provokaciju bilo koje vrste tako što će kontaktirati najbližeg redara.

“Kako ne bismo dozvolili da bilo kakav nasilni incident ugrozi naše zakonsko pravo da odbranimo Ustav Crne Gore u jedinoj slobodnoj instituciji koja nam je ostala – Ulici. Obilježje ovog protesta je ‘oduprise”, poručili su iz Pokreta.

Najčitanije