fbpx
NaslovnicaCrna GoraSjednice DIK-a biće direktno prenošene

Sjednice DIK-a biće direktno prenošene

Podgorica, (MINA) – Sjednice Državne izborne komisije (DIK) biće direktno prenošene na veb stranici i YouTube kanalu Komisije, saopšteno je iz te institucije.

Navodi se da je DIK na današnjoj sjednici usvojio Informaciju o potrebi unapređenja transparentnosti rada.

„Komisija je ocijenila da u uslovima limitiranih prostornih kapaciteta ne može da obezbijedi fizičko prisustvo predstavnika medija u sali u kojoj se održavaju sjednice i da je optimalno rješenje direktan prenos sjednica na veb stranici (www.dik.co.me) i YouTube kanalu DIK-a“, kaže se u saopštenju.

Iz Komisije su rekli da će sredstva za te potrebe obezbijediti Misija OEBS-a u Crnoj Gori u okviru stručne i tehničke podrške.

Oni su zahvalili Misiji OEBS-a na kontinuiranoj podršci koju ta organizacija pruža Komisiji.

Iz Komisije su kazali da su uputili zahtjeve nadležnom državnom organu za adaptacijom prostora kako bi montiranje opreme za prenos sjednica moglo biti realizovano naposredno po primljenoj donaciji.

Oni su rekli da će izmijeniti Poslovnik o radu u dijelu „IV Javnost rada“ kako bi direktan prenos sjednica Komisije započeo čim se za to steknu tehnički uslovi.

U informaciji o potrebi unapređenja transparentnosti rada navodi se da je Komisija, iako je uspostavila praksu izdavanja saopštenja za medije i objavljivanja svih relevantnih dokumenata na veb stranici, stava da postoji prostor za unapređenje transparetnosti rada.

Kako se navodi, potreba za javnošću rada Komisije notirana je u izvještajima relevatnih međunarodnih organizacija, kao i u javnim nastupima predstavnika nevladinih organizacija koje prate izborni proces i rad organa za sprovođenje izbora.

Predsjednik Komisije Nikola Mugoša najavio je da će DIK otvoriti zvaničan Tviter /Twitter/ nalog u cilju komunikacije sa javnošću.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije