fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠimun: Pokušaj ubistva ljekara na radnom mjestu alarm za cijelo društvo

Šimun: Pokušaj ubistva ljekara na radnom mjestu alarm za cijelo društvo

Podgorica, (MINA) – Vijest iz Pljevalja o pokušaju ubistva ljekara na radnom mjestu predstavlja posljednji alarm za cijelo društvo, poručio je ministar zdravlja Vojislav Šimun.

Iz Uprave policije je ranije danas saopšteno da su njihovi službenici uhapsili D.V. koji je nožem ranio ljekara Opštoj bolnici u Pljevljima.

“Današnji napad na kolegu predstavlja krajnji momenat da država odlučno stane u zaštitu zdravstvenih radnika, koji svakodnevno strahuju za sopstveni život pokušavajući da brinu o zdravlju i životima građana”, naveo je Šimun u izjavi dostavljenoj medijima.

On je apelovao na Ministarstvo pravde da što prije postupe po inicijativi koju je predložio krajem jula na sjednici Vlade, a koja se odnosi na uvođenje posebnog krivičnog djela napad na osobe koje obavljaju zdravstvenu djelatnost, kroz izmjene i dopune Krivičnog zakonika Crne Gore.

Šimun je zamolio Ministarstvo unutrašnjih poslova da razmotre opciju da se određeni dio ljudstva rasporedi ustanovama zdravstvene zaštite.

Kako je naveo, te ustanove, nažalost, sve češće postaju poligon za izražavanje agresije i nasilničkog ponašanja tamo gdje treba da vlada solidarnost i empatija.

Šimun je podsjetio da se projekat fizičko – tehničkog obezbjeđenja odnedavno sprovodi u Zavodu za Hitnu medicinsku pomoć u saradnji sa Upravom policije.

On je najavio da će u najkraćem roku sa menadžerima zdravstvenih ustanova istražiti opciju da se takav sistem zaštite uspostavi u svim zdravstvenim ustanovama, kao jedna od mjera zaštite ljekara i medicinskog osoblja na radnom mjestu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije