fbpx
NaslovnicaCrna GoraSimonoviću jednoglasno novi mandat

Simonoviću jednoglasno novi mandat

Podgorica, (MINA) – Dosadašnji predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušan Simonović tu funkciju obavljaće i naredne četiri godine, odlučeno je danas na Skupštini krovne asocijacije crnogorskog sporta.

Simonović je bio jedini kandidat za predsjednika, a dobio je jednoglasnu podršku.

Za novi mandat predložilo ga je 12 nacionalnih sportskih saveza.

Simonović je kazao da mu kao čovjeku i sportskom radniku imponuje jednoglasna podrška koju je dobio na Skupštini COK, navodeći da to ne bi mogao da ostvari bez Upravnog odbora, nacionalnih saveza, saradnika u komitetu, države i Međunarodnog olimpijskom komitetu (MOK).

“U minulom periodu, COK se iskazao kao odgovoran partner i ostvario je dobru saradnju, kako sa sportskim savezima tako i sa samim sportistima, pružajući im, u granicama mogućnosti, dobre uslove za pripremu i odlazak na Olimpijske igre, kao i učešće na drugim važnim multisportskim međunarodnim takmičenjima pod pokroviteljskom MOK”, kazao je Simonović.

Prema njegovim riječima, nije bilo takmičenja, niti međunarodnog skupa ili dešavanja na kojem crnogorski sportisti nijesu učestvovali kao sportisti ili sportske delegacije, navodeći da je COK snosio sve troškove za ta dešavanja.

On je naglasio da će u narednom periodu suštinu Programa temeljiti na ranije definisanim ciljevima i ambicijama i program će, kao i do sada, predstavljati kontinuitet rada i aktivnosti iz prethodnog olimpijskog ciklusa, koji će se temeljiti na Olimpijskoj povelji, Zakonu o sportu i Statutu COK-a, kao i novim iskazanim potrebama i prioritetima crnogorskog sporta.

“Tu prije svega mislim na promociju i afirmaciju olimpizma i olimpijskih vrijednosti, ukazivanjem na njihov značaj i potrebu, učešće na svim takmičenjima pod pokroviteljstvom MOK i participaciju u svim drugim aktivnostima naše olimpijske porodice”, kazao je Simonović.

On je najavio da će se početi sa blagovremenim pripremama za Ljetnje olimpijske igre u Tokiju i za Zimske olimpijske igre u Pekingu, kao i da će biti ispratićen i kompletan kalendar MOK-a i EOK-a u olimpijskom ciklusu 2020-2024.

“Nastavićemo sa stipendiranjem najuspješnijih crnogorskih sportista, sa namjerom da se na što kvalitetniji način pripreme za nastupe u cilju ostvarivanja olimpijskih normi, uz potrebu tješnje saradnje sa savezima kako bismo stvorili još veći stepen odgovornosti za uložena sredstva”, rekao je Simonović.

On je podsjetio da je COK više od 500 hiljada EUR uložio u sportsku infrastrukturu – kroz Igre malih zemalja i da sa takvim aktivnostima i podsticajima planira da nastavi.

“Ono čemu ćemo u narednom periodu težiti je svakako uključivanje što većeg broja građana, mladih i djece u sportske aktivnosti, a posebnu pažnju, kao i do sada, poklonićemo radu sa volonterima”, rekao je Simonović.

On vjeruje da će realizacijom Programa ponovo biti ostvareni sjajni rezultati crnogorskih sportista i sa ponosom slušati crnogorsku himnu i gledati crnogorski barjak na jarbolu, a naše sportiste na pobjedničkim postoljima.

“U sportu, kao dinamičnoj djelatnosti, mogu se pojaviti razna druga pitanja i ona će kroz naše redovne aktivnosti biti tretirana na adekvatan način. Ambicija mi je da sve izloženo realizujem sa timom ljudi koji su i do sada bili i izuzetni saradnici i nosioci svih aktivnosti u COK i vjerujem da na njihovu posvećenost i profesionalnost mogu da računam i u narednom periodu”, zaključio je Simonović.

Skupština je jednoglasno usvojila i novi Upravni odbor, koji će kao i predhodni brojati 17 članova.

On je za potpredsjednike, kao i u predhodnom mandatu, predložio Bora Mračevića i Bojanu Popović.

Članovi UO u narednom četvorogodišnjem mandatu biće Dimitrije Rašović, Jovica Rečević, Dragan Samardžić, Božidar Vuksanović, Dejan Bajić, Veselin Barović, Momir Đurđevac, Branko Jovanović, Dragan Kopitović, Rajko Kosić, Džemal Ljušković, Vanja Mugoša, Cvetko Pajković i Radmila Petrović.

U Nadzorni odbor reizabrani su Ratko Dedić, Miodrag Ivanović i Milivoje Radović.

Skupština je jednoglasno usvojila i finansijski izvještaj za 2019, sa izvještajima Nadzornog odbora i nezavisnog revizora.

Usvojeni su i Finansijski plan za 2020 i Izvještaj aktivnosti COK u minulom četvorogodišnjem mandatu.

Sjednici je prisustvovao 41 delegat, od 47 koliko broji Skupština COK.

Najčitanije

Milos Nikolic

Nikolić: Spajić zaustavio evropski put Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Premijer Milojko Spajić, popuštanjem pred ucjenom za potpisivanje Rezolucije o genocidu...