fbpx
NaslovnicaCrna GoraSekulović da se oglasi o slučaju dvojnog državljanstva članova Vlade

Sekulović da se oglasi o slučaju dvojnog državljanstva članova Vlade

Podgorica, (MINA) – Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković zatražila je od ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića podatke o aktivnostima koje je taj resor preduzeo nakon informacija da dva člana Vlade, suprotno zakonu, imaju i državljanstvo druge države.

Ona je podsjetila da je NVO aktivista Srđan Perić u televizijskoj emisiji saopštio da su ministri pravde, ljudskih i manjinskih prava i finansija i socijalnog staranja, Vladimir Leposavić i Milojko Spajić, državljani druge države gdje imaju i pravo glasa.

“Kako se niti ti ministri, niti Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) nijesu oglasili da potvrde ili demantuju tu tvrdnju, tražimo od Sekulovića da obavijesti javnost o upravnim aktivnostima koje je Ministarstvo preduzelo ovim povodom”, navela je Vuksanović Stanković.

Kako je istakla, nepotrebno je objašnjavati koliko je značajno da građani imaju tačnu informaciju o javno iznijetoj tvrdnji da članovi Vlade krše zakon.

Vuksanović Stanković je kazala da je važno da građani imaju informaciju i o ponašanju MUP-a nakon iznijetih optužbi da je prekršen zakon.

“Pozivamo Sekulovića da javno objavi sve preduzete aktivnosti, kao i vrijeme kada su preduzete, kako bi vidjeli da li resor kojim rukovodi primjenjuje zakon jednako prema svima, ili štiti Sekulićeve kolege iz Vlade”, rekla je Vuksanović Stanković.

Najčitanije