fbpx
NaslovnicaCrna GoraSD: Neprimjereno da nas bilo ko pominje u kontekstu pregovora

SD: Neprimjereno da nas bilo ko pominje u kontekstu pregovora

Podgorica, (MINA) – Formiranje 44. Vlade i konstituisanje nove parlamentarne većine nikada nije bila tema razgovora sa Socijaldemokratama (SD), saopštili su iz te partije, navodeći da je neprimjereno i politički nezrelo da ih bilo ko pominje u tom kontekstu.

Iz te partije su pozvali političke aktere koji, kako su kazali, duže vrijeme bezuspješno pokušavaju da formiraju vladu, da svoje unutrašnje probleme ne rješavaju preko leđa SD-a, koji zvanično u pregovorima nikad nije ni učestvovao.

„Neprimjereno je i politički nezrelo da nas bilo ko pominje u kontekstu navedenih pregovora“, poručili su iz SD-a.

Oni su kazali da im je u potpunosti jasna potreba pojedinih političkih partija da kao i uvijek nađu nekog fiktivnog neprijatelja kojeg će napadati kako bi odbranili sebe od odgovornosti za rušenje prethodno dogovorene većine.

„Činjenica da oni koji pregovaraju ne mogu, ili ne žele da se dogovore im ne daje za pravo da svoje probleme “rješavaju” tako što će pominjati u bilo kojem kontekstu SD, jer svi oni jako dobro znaju da formiranje 44. Vlade i konstituisanje nove parlamentarne većine nikad i nije bila tema razgovora sa nama“, kaže se u saopštenju.

Kako su naveli iz SD-a, da li će neko na javnom ili tajnom glasanju dobiti glas poslanika SD-a zavisi isključivo od odluka njihovih partijskih organa, koje se baziraju i na analizi ponašanja onih koji se potajno nadaju da će taj glas možda dobiti.

„Građana radi, o moralisanju na političkoj sceni bi mogli “do sjutra”, posebno sa onima koji drže na vlast Marka Kovačevića, Daria Vranješa i slične, te kojima su mjera evropskog i evroatlanstkog puta oni koji se hvale zapaljenim NATO zastavama“, rekli su iz SD-a.

Oni su kazali da je njihov stav u potpunosti jasan i nepromijenjen od 11. juna, da SD može biti sagovornik samo onima koji žele istinski evropsku i evroatlantsku Vladu i koji nemaju nedoumica oko vrijednosnog okvira u kojem treba da se kreće Crna Gora.

„A to je njen građanski, sekularni i antifašistički karakter, koji političkim i moralnim uzorima ne smatraju osuđene ratne zločince, ne relativizuju genocid u Srebrenici, ne opravdavaju brutalnu i ničim izazvanu agresiju Rusije nad Ukrajinom i kojima mjera antifašizma nije Pavle Đurišić“, naveli su iz SD-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

sozina

Tunel Sozina opslužio 1,96 miliona vozila

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Tunel Sozina je od početka godine opslužio 1,96 miliona vozila. Prema podacima...