fbpx
NaslovnicaCrna GoraSavjet za odbranu i bezbjednost o epidemiološkoj situaciji

Savjet za odbranu i bezbjednost o epidemiološkoj situaciji


Podgorica, (MINA) – Savjet za odbranu i bezbjednost danas će, na sjednici kojom će predsjedavati predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, razmatrati informacije o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u državi i preduzetim mjerama na sprječavanju širenja virusa COVID-19.

Savjet je ranije na telefonskoj sjednici donio odluku o angažovanju pripadnika Vojske Crne Gore na obezbjeđenju fizičke zaštiti karantina.

U Crnoj Gori od zaraze koronavirusom do sada je oboljelo 13 osoba.

Pod zdravstvenim nadzorom u Crnoj Gori je 4.369 osoba koje su tokom prethodnih 14 dana boravile na području sa rasprostranjenom transmisijom virusa.

“Biće razmatrani izvještaji o učešću pripadnika VCG u vježbama ili obuci u inostranstvu u prošloj godini, učešću pripadnika VCG u međunarodnim snagama, mirovnim misijama i drugim aktivnostima u inostranstvu u 2019. godini, stanju u Vojsci Crne Gore za prošlu godinu”, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Navodi se da je dnevnim redom planirano je i donošenje odluke o deklarisanju jedinice VCG za sprovođenje aktivnosti u sastavu snaga Sjevernoatlantskog saveza za brzo reagovanje do kraja 2022. godine.

Najčitanije