fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠaranović: Uhapšeno osam policajaca, krivične prijave protiv 27 stranih državljana

Šaranović: Uhapšeno osam policajaca, krivične prijave protiv 27 stranih državljana

Podgorica, (MINA) – Službenici policije uhapsili su osam graničnih policajaca osumnjičenih za primanje mita i podnijeli krivične prijave protiv 27 stranih državljana osumnjičenih za davanje mita, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

Šaranović je, na konferenciji za novinare, rekao da je akcija, koja je bila usmjerena na otkrivanje nezakonitog postupanja policijskih službenika, trajala više mjeseci.

On je kazao da je Odjeljenje unutrašnje policije Osnovnom državnom tužilaštvu podnijelo krivičnu prijavu protiv osam službenika iz sektora Granične policije.

“Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili više krivičnih dijela i produženom trajanju primanje mita, kao i protiv 27 stranih državljana iz Albanije, Kosova i Turske”, dodao je Šaranović.

On je naveo da su uhapšeni policijski službenici Regionalnog centra granične policije Centar, Stanice granične policije 1 Podgorica, koji su bili radno raspoređeni na graničnom prelazu Božaj – N.R, R.Z, Ž.I, E.D, F.M, B.I, R. B. i M.Z.

Prema njegovim riječima, materijalni dokazi upućuju na sumnju da su policijski službenici u produženom trajanju uzimali novac od putnika koji su prelazili, granični prelaz Božaj.

Šaranović je rekao da službenici Odjeljenja za unutrašnju kontrolnu policiju u saradnju sa službenicima Sektora za borbu protiv kriminala, preduzimuju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju hapšenja stranih državljana.

On je kazao da je pri kraju izrada pravilnika o kontroli imovine, prihoda i životnog stila policijskih službenika.

Šaranović je dodao da je izrađeni pravilnik poslat na mišljenje svim nadležnim državnim organima i da je preostalo da dobiju mišljenje Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama.

“Naš cilj nije samo da otkrijemo, spriječimo nezakonito postupanje policijskih službenika, nego da sa leđa skinemo teret onima koji su većina u MUP-u i Upravi policije, a to su profesionalni, časni, hrabri policijski službenici”, kazao je Šaranović.

On je kazao da će aktivnosti biti nastavljene i u narednom periodu jer su, kako je dodao, riješeni da ne ostanu nijemi na svaku zloupotrebu i nezakonitost.

Šaranović je rekao da je apsolutni prioritet Crne Gore odlučna borba protiv organizovanog kriminalnog korupcije.

Prema njegovim riječima, da bi na najbolji mogući način odgovorili na to, prioritet im je da srede svoje dvorište i da zaštite časne profesionalne policajce koje ne žele da obeshrabre “onako kako su bili obeshrabreni u prethodnom periodu”.

Šaranović je rekao da je završeno sa praksom prema kojoj su policijski službenici bili uključeni u organizovani kriminal.

On je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da je sedam policajaca uhapšeno na radnom mjestu – graničnom prelazu Božaj a jedan u Danilovgradu.

Prema riječima Šaranovića, može se reći da su uhapšeni policajci krivična djela činili ne pojedinačno nego organizovano i zajednički.

Upitan da li je tačno da je jednom od uhapšenih policijskih službenika pozlilo tokom hapšenja, Šaranović je odgovorio potvrdno.

“Obaviješten sam da je taj policijski službenik inače bio narušenog zdravstvenog stanja. On je u najkraćem roku prevezen u bolnicu u Tuzima a potom u Urgentni centar u Podgorici. Koliko sam obaviješten, njegovo stanje se stabilizuje”, kazao je Šaranović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Milojko Spajic

Spajić čestitao Vučeviću

Podgorica, (MINA) – Crnogorski premijer Milojko Spajić čestitao je predsjedniku Vlade Srbije Milošu Vučeviću...