fbpx
NaslovnicaCrna GoraSaradnja institucija i civilnog sektora važna za zatvaranje Poglavlja 27

Saradnja institucija i civilnog sektora važna za zatvaranje Poglavlja 27

Podgorica, (MINA) – Saradnja institucija i civilnog sektora važna je za zatvaranje Poglavlja 27 – Životna sredina i klimatske promjene, poručeno je sa sastanka ministra turizma, ekologije, održivog i razvoja sjevera Vladimira Martinovića sa predstavnicima nevladinih organizacija (NVO).

Iz Ministarstva turizma, ekologije, održivog i razvoja sjevera saopšteno je da je na sastanku naglašena važnost uspostavljanja čvrste saradnje između institucija i civilnog sektora u cilju unapređenja zaštite životne sredine i promocije održivog razvoja.

Sastanku su prisustvovali predstavnici NVO Centar za proučavanje i zaštitu ptica Jovana Janjušević, Green Home Azra Vuković, Oči Podgorice Predrag Tomović, Zero Waste Vanja Cicmil, Ozelenimo Crnu Goru Vuk Vujisić, Dr Martin Schneider-Jacoby (MSJA), Zenepa Lika i pokreta Ekopatriotizam Ivana Čogurić.

„Ministarstvo turizma, ekologije, održivog i razvoja sjevera je izrazilo snažnu podršku NVO sektoru i njihovom budućem radu“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su predstavnici NVO predstavili Martinoviću svoje stavove i predloge, a sve u cilju poboljšanja ekološkog standarda Crne Gore i stvaranja zdravijeg ambijenta za sve građane.

Martinović je rekao da je ovo samo jedan u nizu sastanka koji planiraju da održe sa NVO sektorom i dodao da su otvoreni za saradnju sa svima koji na konstruktivan način žele da doprinesu radu resora i sveukupnom razvoju Crne Gore.

„Predstavljene su sve aktivnosti koje je Ministarstvo realizovalo u oblasti ekologije i zaštite životne sredine u proteklim mjesecima i prezentovane ideje i sugestije o mogućim pravcima daljeg djelovanja i rada resora u domenu njegovih ovlašćenja“, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su rekli da su dogovoreni dalji modeli buduće saradnje tog resora i NVO, a sve u cilju što bržeg zatvaranja ključnog Poglavlja 27.

Martinović je kazao da je zadovoljan zbog konstruktivnog dijaloga sa predstavnicima NVO i dodao da će sve sugestije i predlozi koje su iznijeli predstavnici NVO biti pažljivo razmotrene unutar resora.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije