fbpx
NaslovnicaCrna GoraSAD će podržavati Crnu Goru na evroatlantskom putu

SAD će podržavati Crnu Goru na evroatlantskom putu

Podgorica, (MINA) – Sjedinjene Američke Države (SAD) nastaviće da podržavaju Crnu Goru na evroatlantskom putu, kao prijatelj, partner i NATO saveznica, kazala je ambasadorka te zemlje Džudi Rajzing Rajnke.

Ona je čestitala predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću izbor na tu funkciju.

“Radujem se ovom novom poglavlju naših odnosa i nastavku odlične saradnje koju smo ostvarili u protekle dvije godine”, navela je Rajzing Rajnke u čestitki.

Ona je kazala da joj je zadovoljstvo što zna da je Bečić lično posvećen osiguravanju da Crna Gora ostane na evroatlantskom putu.

“I da ćete se postarati da Crna Gora sprovede neophodne reforme kako bi ubrzala članstvo u Evropskoj uniji. SAD će nastaviti da podržavaju Crnu Goru na tom putu, kao prijatelj, partner i NATO saveznica”, kazala je Rajzing Rajnke, i poželjela Bečiću uspjeh na funkciji predsjednika Skupštine.

Bečić je u odgovoru zahvalio Rajzing Rajnke na ličnom doprinosu Crnoj Gori u procesu demokratske emancipacije društva.

“I na razumijevanju političkog i sveukupnog procesa u državi koja je, uprkos svim izazovima, pokazala visoku posvećenost i viziju koja Crnu Goru vodi ka očuvanju mira i multietničkog sklada, koji predstavljaju temelj za prosperitet svih njenih građana i društva u cjelini”, naveo je Bečić.

On je naglasio da Crna Gora odgovornim vođenjem politike i posvećenošću reformskim procesima odlučno vodi državu ka ispunjenju njenih strateških ciljeva.

“I da je kao pouzdan partner u okviru NATO saveza naša država privržena promociji zajedničkih demokratskih vrijednosti”, rekao je Bečić.

On je kazao da se nada da će SAD u narednom periodu i dalje podržavati Crnu Goru i cijeniti njena dostignuća.

“Ujedno Vas uvjeravam da ćemo raditi na daljem unapređenju vladavine prava i jačanju ekonomskog rasta, na snaženju institucionalnog i zakonskog okvira sa ciljem spremnog ulaska u završnu fazu evropske integracije”, naveo je Bečić.

Najčitanije