fbpx
NaslovnicaCrna GoraRok od 15 dana za podnošenje ostavki 

Rok od 15 dana za podnošenje ostavki 

Podgorica, (MINA) – Učesnici građanskog protesta dali su rok od 15 dana čelnicima države, tužilaštva i Javnog servisa da podnesu ostavke i poručili da će se ako to ne urade ponovo okupiti i neće se razilaziti do ispunjenja zahtjeva.

Građani su sa večerašnjeg protesta pozvali opozicione partije da napušte Skupštinu Crne Gore i bojkotuje sve izbore dok ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi.

Oni su ranije zatražili ostavke članova Savjeta i generalnog direktora Radio Televizije Crne Gore Božidara Šundiča, Vrhovnog Državnog tužioca Ivice Stankovića, Glavnog Specijalnog tužioca Milivoja Katnića kao i predsjednika države i Vlade, Mila Đukanovića i Duška Markovića.

Nakon što su se okupili na Trgu nezavisnosti građani su u protestnoj šetnji prošli pored zgrada predsjednika, Skupštine i vratili se na Trg.

foto: MINA

Nakon šetnje jedan od organizatora Miloš Krivokapić, komentarišući stav Đukanovića da je spreman da razgovara sa protestantima rekao je da nema pregovora građana i čelnika države, jer je čelnik dužan da služi građanima.

foto: MINA

Karikaturista Goran Škekić kazao je da su državne institucije postale karikatura i da je zato “morao progovoriti”.

“Večeras se ne čuje glas politačara nego naroda. Predsjednik Crne Gore imao je jednog darežljivog prijatelja. Korupciji nema kraja i zato nema kraja ovoj koloni”, rekao je Šćekić.

“Tražimo da poslanici svih opozicionih političkih partija napuste Skupštinu Crne Gore i bojkotuju sve izbore dok građanski zahtjevi za ostavkama ne budu ispunjeni”, rekao je glumac Slaviša Grubiša.

Jedna od organizatorki protesta Danijela Đurišić kazala je da vjeruje da borba ima smisla i da se jedino na taj način mogu oduprijeti, kako je kazala, “štetočinama”.

“Građani treba da pokažu strpljenje iako znam da je na izmaku. Čekamo 30 godina, ali se ne moze dočekati ako ne pokaže odlučnost i istrajnost”, kazala je Đurišić.

Lazar Vulević kazao je da govori u ime studenata koje nije strah da padnu ispit, završe na Zavodu za zapošljavanje i da im mjesta uzmu oni koji su politički podobni.

“Često nam govore da ćutimo i učimo i da se ne miješamo. Ali nas je ćutnja naučila da se tako nista ne može uraditi. Želimo bolju budućnost koju ćemo doživjeti u našoj Crnoj Gori”, rekao je Vulević.

On je rekao da student zahtijevaju slobodu govora i mišljenja i pozvao ostale studente i profesore da im se pridruže u borbi za progresivno društvo.

foto: MINA

Profesorica Marija Backović kazala je da je svake subote na protestima jer ne želi da se stidi pred svojim učenicima.

“Ovdje sam jer znam i vidim da ima dovoljna nas osviješćenih građana koji želimo da gradimo zemlju koju vrijedi naslijediti. Želimo da stanemo na kraj 30.ogodišnjem ludilu, nepismenim ministrima i savjetnicima dok kompetentni ljudi sa diplomama sjede kući” rekla je ona.

Najčitanije