fbpx
NaslovnicaCrna GoraRazmotriće uvođenje policijske biciklističke patrole

Razmotriće uvođenje policijske biciklističke patrole

Nikšić, (MINA) – Nadležni u nikšićkom Centru bezbjednosti i Upravi policije razmotriće mogućnost da se u Nikšiću uvede policijska biciklistička patrola koja bi dodatno kontrolisala i garantovala bezbjednost građana na šetnim područjima u podnožju Trebjese, Krupca ili drugog izletišta.

Načelnik Centra bezbjednosti u Nikšiću, Tiho Goranović, rekao je da bi i takav predloženi način zaštite dodatno ojačao povjerenje građana u policiju, kako bi se osjećali sigurnije i bezbjednije.

Goranović je podsjetio na projekat Policija u zajednici u Upravi policije, koji se, kako je ocijenio, uspješno i na veoma značajan i sadržajan način sprovodi duže od decenije, a prihvaćen je i uvažen i u regionu.

„Taj projekat dobio je nagradu i priznanje prošle godine kao najbolji u Jugoistočnoj Evropi“, rekao je Goranović na panel diskusiji o načinu i modalitetima unapređenja saradnje policije i građana i jačanju međusobnog povjerenja u Nikšiću, kojoj su prisustvovali direktori osnovnih i srednjoškolskih ustanova, centara za djecu i nevladinih organizacija (NVO).

Govoreći o učincima policije u oblasti bezbjednosti u saobraćaju, Goranović je kao pozitivan ocijenio primjer predstavnika NVO Alfa centra da se ograde zelena ostrva duž Bulevara 13 jul, kao što je urađeno u Podgorici, kako bi se isključivo koristili pješački prelazi i time smanjile brojne nezgode, neke i sa smrtnim ishodom.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije