fbpx
NaslovnicaCrna GoraRazmatraju četiri pritužbe na postupanje policije u Nikšiću

Razmatraju četiri pritužbe na postupanje policije u Nikšiću

Podgorica, (MINA) – Savjet za građansku kontrolu rada policije do danas je primio pet pritužbi na postupanje policije u Nikšiću tokom proslave Dana državnosti, od čega su četiri uzete u rad.

Iz Savjeta su saopštili da je od građanke D.P.K. iz Nikšića zatražena dopuna i konkretizacija navoda kako bi pritužba mogla da bude uzeta u rad.

Oni su kazali da je uzeta u rad pritužba Građanske inicijative 21. maj, koja se odnosi odnosi na postupanje policije prema Ranki Božović iz Nikšića.

Iz Savjeta su rekli da je za sada nepoznati službenik policije direktno u nju ispalio patronu suzavca usljed čega je došlo do teških tjelesnih povreda.

“Pritužbe građanke J.M. Iz Nikšića, građanina Ž.K. iz tog grada i građanina M.R. iz Kolašina su uzete u rad i Savjet je zatražio od direktora Uprave policije Zorana Brđanina da pojasni razloge postupanja policijskih službenika prema njima”, navodi se u saopštenju.

Iz Savjeta su rekli da su zatražili da se pojasni da li policija te osobe dovodi u vezu sa izvršenjem bilo kojeg krivičnog ili prekršajnog djela i da li su odbili da postupe po izdatom naređenju policijskih službenika.

Kako su saopštili, J.M, Ž.K. i M.R. tvrde da su policijski službenici u Nikšiću prekoračili ovlašćenja jer su bez opravdanog osnova u njihovom pravcu ispalili patrone suzavca, iako prethodno nijesu remetili javni red i mir na bilo koji način niti mi je izdato upozorenje i naređenje da napuste skup i lokaciju.

“Oni su se požalili, a naročito J.M, koja je i dojilja tek rođenog djeteta, da je policija neblagovremenim postupanjem dovela u pitanje i onemogućila zakonito i mirno okupljanje i ugrozila njihovo zdravlje”, rekli su iz Savjeta.

Iz Savjeta su kazali da su zatražili od Uprave policije da dostavi bilo koji video snimak na kojem se vidi da policijski službenici jasno, vidljivo, razumljivo, glasno izdaju naređenje tim ili drugim građanima koji su proslavljali državni praznik i traže od njih da se udalje sa skupa i predmetne lokacije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije