fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadovanović: Crna Gora se najbolje u regionu izborila sa koronavirusom

Radovanović: Crna Gora se najbolje u regionu izborila sa koronavirusom


Podgorica, (MINA) – Crna Gora se najbolje u regionu izborila sa koronavirusom, ocijenio je epidemiolog, profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu Zoran Radovanović.

Radovanović je rekao Pobjedi da čak i površan pogled na situaciju u regionu ukazuje da je najbolje prošla Crna Gora.

On je kazao da je epidemija počela 17. marta, a da je uminula oko mjesec i po kasnije uz relativno mali broj žrtava.

Radovanović je naveo da je sigurno da je broj stvarno zaraženih bio veći od zvanično zabilježenih 324, jer se kovid-19 javlja i sa odsutnim i, što je mnogo češće, sa vrlo blagim simptomima.

“Međutim, crnogorski epidemiolozi čvrsto drže situaciju pod kontrolom. Da nije tako, od 5. maja, kada je posljednji put postavljena dijagnoza te bolesti, epidemija bi se uveliko rasplamsala”, rekao je Radovanović.

On je dodao da zasluga za uspjeh pripada uglednom profesoru Draganu Lauševiću i sjajnoj ekipi njegovih saradnika (Mugoša, Begić, Medenica i dr).

Radovanović je kazao da je tačno da je u Srbiji jednom danu potezom pera „otpisano“ 4.125 građana koji su vođeni kao oboljeli.

“Međutim, u pitanju je promjena kriterijuma koja u velikoj mjeri ima stručno opravdanje. Ostaje zamjerka da je sve to vođeno i urađeno nezgrapno”, ocijenio je Radovanović.

Najčitanije

Crna Gora slavila i protiv Estonije

Podgorica, (MINA) - Futsal reprezentacija Crne Gore savladala je večeras Estoniju 5:2, u trećem...