fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadovanić: Signal da nas ova politička garnitura ne može uvesti u EU

Radovanić: Signal da nas ova politička garnitura ne može uvesti u EU

Podgorica, (MINA) – Proglašenje predsjednika Skupštine Andrije Mandića, poslanika Milana Kneževića i potpredsjednika Vlade Alekse Bečića za nepoželjne osobe u Hrvatskoj jasan je signal da ta politička garnitura ne može uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju (EU), ocijenili su iz Građanskog pokreta URA.

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova danas je, notom koja je upućena crnogorskoj Ambasadi u Zagrebu, obavijestilo Crnu Goru da su Mandić, Knežević i Bečić proglašeni nepoželjnima u Hrvatskoj.

Generalni sekretar URA-e Mileta Radovanić u saopštenju je naveo da je zabrana ulaska u Hrvatsku, zemlju članicu EU, Mandiću, Bečiću, koji je do prije par dana bio zadužen za vanjsku politiku, kao i Kneževiću, jasan signal da ta politička garnitura ne može uvesti Crnu Goru u Uniju.

Prema njegovim riječima, premijer Milojko Spajić i Mandić su u potpunosti ugrozili evropski put Crne Gore i doživjeli fijasko na spoljnopolitičkom planu.

Radovanić je ocijenio da je pogubna politika parlamentarne većine i Vlade definitivno pokvarila dobrosusjedske odnose, nešto po čemu je Crna Gora bila prepoznata, “pa smo došli na korak od potpunog prekida diplomatskih odnosa sa državom članicom EU”.

“Imajući u vidu “Frankenštajn” vladu sa više resora nego što ima stolica u zgradi, ostaje jedino nejasno da vidimo ko će od raznih ministara i potpredsjednika zapravo odgovoriti Hrvatskoj. Bilo bi dobro da podnesete ostakve kako ne biste opterećivali naš EU put”, naveo je Radovanić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...