fbpx
NaslovnicaCrna GoraProtest ukoliko nadležni ne saniraju učionice u OŠ Vuk Karadžić

Protest ukoliko nadležni ne saniraju učionice u OŠ Vuk Karadžić

Podgorica, (MINA) – Savjet roditelja Osnovne škole (OŠ) “Vuk Karadžić” organizovaće proteste ukoliko ministarstva kapitalnih investicija i prosvjete ne ispune obećanje o sanaciji učenioca u toj obrazovnoj ustanovi.

Institut za javno zdravlje (IJZ) je krajem avgusta utvrdio da je boravak đaka u učionicama punim vlage nebezbjedan.

Adaptacija nekih učionica počela je tokom ljeta, a najveći problem sa vlagom ima kabinet istorije, a i plafoni određenih učionica su u jako lošem stanju.

Predsjednica Savjeta roditelja OŠ “Vuk Karadžić” Tanja Banović kazala je za Televiziju E da pred početak svake školske godine pozivaju IJZ da ispitaju vodu za piće, a da rezultati su uvijek bili zadovoljavajuči.

S druge strane, kako je dodala Banović, krov učionica prokišnjava, učionice su pune vlage i buđi, i trenutno u njima nije moguće boraviti.

“Sve to utiče na zdravlje učenika. Međutim, imali smo obećanje da će se do kraja ovog mjeseca po tom pitanju nešto uraditi od ministarstava kapitalnih investija i prosvjete, i da će se ti krovovi sanirati, ali do sada ništa”, rekla je Banović.

Ona je kazala da je IJZ dao stav i da je ostalo da nadležne institucije reaguju, ali da su njihove reakcije spore.

Banović je rekla da će sačekati da vide da li će se nešto u naredna dva dana pokrenuti, i da li će krenuti obećana sanacija krova.

“Tada ćemo i mi morati da reagujemo, vjerovatno i u vidu protesta. Situacija je mnogo loša, jer zbog ovakvih uslova u učionicama, nastava se izvodi u zbornici škole”, kazala je Banović.

Nedavno istraživanje IZJ pokazalo je i da većina škola u Crnoj Gori pruža osnovnu uslugu vodosnabdijevanja, dok su usluge u vezi sa sanitarnim uslovima i higijenom ograničenog nivoa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Članovima UPCG predstavljen Program za unapređenje konkurentnosti privrede

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Program za unapređenje konkurentnosti privrede za ovu godinu predstavljen je danas...