fbpx
NaslovnicaCrna GoraProcesuirano šest osoba zbog imovinskih delikata u Podgorici

Procesuirano šest osoba zbog imovinskih delikata u Podgorici

Podgorica, (MINA) – Službenici podgoričkog Odjeljenja bezbjednosti podnijeli su krivične prijave protiv šest osoba, od kojih su dvije uhapšene, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da je krivična prijava podnijeta protiv dva petnaestogodišnja maloljetnika zbog krivičnog djela razbojništvo u pokušaju.

“Krivično djelo, koje se maloljetnicima stavlja na teret, počinjeno je na način što su od oštećenog maloljetnika tražili novac i pokušali da otuđe mobilni telefon uz prijetnju, nakon čega su, podesnim sredstvom, oštećenom nanijeli više udaraca i udaljili se u nepoznatom pravcu”, kaže se u saopštenju.

Iz policije su kazali da je krivična prijava podnijeta i protiv A.B. (24) i I.M. (44) zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa, tako što su iz porodične kuće oštećenog ukrali elemente bijele tehnike.

Dodaje se da je dio otuđenih predmeta pronađen i vraćen vlasniku.

Podgorička policija uhapsila je T.H. (24) zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na način što je, sa za sada nepoznatom osobom, nasilno ušao u jedan ugostiteljski objekat odakle je otuđio alkoholna pića, proizvode od mesa i 1.130 EUR.

“T.H. je sproveden postupajućem tužiocu u Podgorici na dalju nadležnost”, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je uhapšen i N.V. (45) zbog sumnje da je počinio krivično djelo razbojnička krađa, tako što je iz jednog maloprodajnog objekta pokušao da otuđi razne proizvode.

“Tom prilikom, jedna od zaposlenih je pokušala da zaustavi N.V., nakon čega joj je zadao udarac i udaljio se u nepoznatom pravcu”, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, protiv N.V. će biti podnijete i dvije krivične prijave, zbog sumnje da je izvršio i dva krivična djela krađa.

“Od kojih je prvo izvršio na način što je od jedne osobe otuđio novčanik sa ličnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem, a drugo na način što je iz jedne predškolske ustanove otuđio dva tablet uređaja, usisivač i miksetu”, rekli su iz policije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije