fbpx
NaslovnicaCrna GoraPripremaju izvještaj o procesima javnih nabavki

Pripremaju izvještaj o procesima javnih nabavki

Podgorica, (MINA) – Sindikat doktora medicine (SDMCG) radi na izvještaju koji analizira korupciju u zdravstvu i procese javnih nabavki, kazala je predsjednica SDMCG Milena Popović Samardžić i dodala da su, prema informacijama koje posjeduju, u proteklom periodu obavljane kupovine u milionskim iznosima za koje nijesu raspisivani tenderi.

Ona je u Bojama jutra na Televiziji Vijesti rekla da nije sprovođena procedura javnih nabavki, a trebalo je po zakonu.

“Takođe, u posjedu smo informacija da se u nekim slučajeva pribjegavalo izradi većeg broja lažnih faktura na iznose manje od pet hiljada EUR, kako bi se izbjegle procedure koje propisuje Zakon o javnim nabavkama i pravilnici rada pojedinih ministarstava”, navela je Popović Samardžić.

Ona je kazala da očekuje da će izvještaj uskoro biti završen.

Popović Samardžić je rekla da podržavaju inicijativu skupštinskog Odbora za zdravstvo za saslušanje čelnika u zdravstvenom sistemu.

Ona je navela da će, prema njihovim informacijama, sa formiranjem nove vlasti doći do promjena na čelu nekih zdravstvenih ustanova.

“Ne u svim, i te promjene biće odraz trenutnih konstituenata vlasti i najveće opozicione partije”, rekla je Popović Samardžić, prenosi Portal Vijesti.

Kako je kazala, više je nego jasno da se višedecenijska praksa izbora direktora kroz partijsko pripadanje nije promijenila, niti prošle, niti će, izgleda, ove godine.

Da bi kvalitet bio ispred politike, kako je istakla Popović Samardžić, građani treba da počnu da osuđuju demagogiju i retoriku kojoj se svjedoči posljednjih godina.

Prema njenim riječima, da bi se došlo do željenih promjena potrebno je pokušati smanjiti uticaj partijskog pripadanja.

Popović Samardžić je kazala da plan za reformu zdravstva mora važiti najmanje deset godina.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Nema planskih isključenja struje za praznike

Podgorica, (MINA) – Planska isključenja električne energije nijesu predviđena tokom predstojećeg praznika - Međunarodnog...