fbpx
NaslovnicaCrna GoraPrijave na prvi mejkerski hakaTON u Crnoj Gori

Prijave na prvi mejkerski hakaTON u Crnoj Gori

Nikšić, (MINA) – Inovaciono preduzetnički centar (IPC) Tehnopolis prvi put u Crnoj Gori organizuje međugeneracijski mejkerski hakaTON pod nazivom Kreiraj uspomenu na naš grad, čija je tema izrada zvaničnog suvenira Nikšića.

Hakaton će, kako je najavljeno, biti održan od 30. maja do 1. juna u prostorijama Tehnopolisa i trajaće 48 sati, a organizuje se kako bi se na inovativan način kreirao zvaničan suvenir grada, koristeći se novim tehnologijama, sa posebnim fokusom na 3D modelovanje i štampu.

Iz Tehnopolisa su pozvali mlade programere, dizajnere, arhitekte, likovne umjetnike, srednjoškolce, studente i druge kreativce da se prijave i takmiče zajedno sa svojim timom kako bi kreirali zvanični suvenir Nikšića.

„Projekti će se vrednovati po inovativnosti, funkcionalnosti, dizajnu i izvodljivosti. Prijavljenim timovima biće predočena detaljna pravila hakatona prilikom početka takmičenja, a nakon 48 sati u trominutnom pitchu moći će da predstave svoje projekte stručnom žiriju“, saopšteno je iz Tehnopolisa.

Hakatonu će prethoditi turistički obilazak grada, a kako je predviđeno, timovi u radu mogu koristiti programe za crtanje u kojima inače rade, ali se podstiče izrada u programima za 3D modelovanje.

„Izbor tehnologija nije ograničen, pa je moguće praviti kombinacije 3D modelovanja i aplikacija. Poslednjih šest sati štampa se model suvenira na 3D printeru. Tokom trajanja hakatona biće prisutni i mentori iz različitih oblasti, koji će svojom ekspertizom pomagati timovima u realizaciji projekata i rješavanju problema“, precizirano je iz Tehnopolisa.

Ukupan nagradni fond hakatona je pet hiljada EUR.

Da bi se prijavili, potrebno je da timovi, koje čini od tri do šest osoba, a koji imaju između 15 i 40 godina, pošalju prijavu na mejl [email protected], najkasnije do 20. maja.

Prvi mejkerski hakaton Tehnopolis organizuje u saradnji sa Opštinom Nikšić, Ministarstvom nauke i partnerima iz regiona – 3D Republika Beograd i prostor za kreativno djelovanje Deli Niš.

Najčitanije