fbpx
NaslovnicaCrna GoraPredstojeći partijski izbori pokazatelj opredijeljenosti ka daljem razvoju demokratije

Predstojeći partijski izbori pokazatelj opredijeljenosti ka daljem razvoju demokratije

Podgorica, (MINA) – Predstojeći partijski izbori pokazatelj su opredijeljenosti Demokratske partije socijalista (DPS) ka daljem razvoju demokratije i dostizanju evropskih standarda, kazao je vršilac dužnosti predsjednika te stranke Danijel Živković.

Iz DPS-a je saopšteno da je Živković boravio u Herceg Novom, gdje je na sjednici Opštinskog odbora partije članove upoznao sa predstojećim aktivnostima u susret partijskim izborima zakazanim za 28. januar.

Kako je naveo Živković, činjenica da je jedan politički subjekt raspisao neposredne izbore na kojima će njegovo članstvo birati predsjednika i potpredsjednike, a imajući u vidu da se tako nešto prvi put događa u Crnoj Gori, služi na ponos svim građanima.

„Upravo ovo je pokazatelj naše prevashodne opredijeljenosti ka daljem radu na razvoju demokratije, slobode izbora, ali i dostizanja evropskih standarda”, poručio je Živković.

On je rekao da je DPS od svog osnivanja do danas diktirao trendove na političkoj sceni i svih prethodnih godina bio pokretački motor Crne Gore.

Živković je naveo da će svi članovi DPS-a na predstojećim partijskim izborima imati pravo glasa i priliku da učestvuju u izboru partijskog rukovodstva.

To su, kako je dodao, novi standardi koje uvode na političkoj sceni Crne Gore.

„A naša dužnost i obaveza bila je i ostala da državu vučemo ka prosperitetu, ka razvoju, ka usvajanju novih trendova“, kazao je Živković.

On je rekao da im ta uloga pripada svih ovih godina i da se to od njih očekuje.

„Na konto izrečenog, a uz marljiv i predan rad na obnovi partije, izrazio je posebno zadovoljstvo jedinstvom svih članova DPS-a u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i dostizanja onoga što su državni interesi“, navodi se u saopštenju.

Prema riječima Živkovića, njihovo zajedništvo ogleda se u konstantnosti istrajne borbe za demokratsko i multietničko društvo, borbe za građansku i evropsku Crnu Goru.

„A naša snaga je upravo ono što sam više puta potencirao do sada – mini izborni štabovi i mjesni odbori, odnosno naša partijska baza i struktura stranačke mreže“, rekao je Živković.

Kako je kazao, upravo to dvoje, politički ciljevi sa jedne, i partijska infrastruktura sa druge strane, u prethodne tri godine stajali su na braniku odbrane nacionalnih interesa Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije