fbpx
NaslovnicaCrna GoraPozivaju opoziciju da napusti Skupštinu Crne Gore

Pozivaju opoziciju da napusti Skupštinu Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Građani su večeras na protestu “97 hiljada – Odupri se!”, pozvali opozicione partije da napuste Skupštinu Crne Gore i bojkotuje sve izbore dok ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi.

Više hiljada građana, nakon što su se okupili na Tru nezavinosti, krenulo je u protestnu šetnju.

Glumac Slaviša Grubiša podsjetio je da građani zahtjevaju ostavke članova Savjeta i generalnog direktora Radio Televizije Crne Gore, Vrhovnog Državnog tužioca Ivice Stankovića, Glavnog Specijalnog tužioca Milivoja Katnića kao i predjednka države i Vlade Mila Đukanovića i Duška Markovića.

“Tražimo da poslanici svih opozicionih političkih partija napuste Skupštinu Crne Gore i bojkotuji sve izbore dok građanski zahtjevi za ostavkama ne budu ispunjeni”, rekao je Grubiša građanima na Trgu nezavisnosti.

Jedna od organizatorki protesta Danijela Đurisić kazala je da vjeruje da borba ima smisla I da se jedino na taj način mogu oduprijeti. Kako je kazala, štetočinama”.

“Građani treba da pokažu strpljenje iako znam da je na iznmaku. Čekamo 30 godina, ali se ne moze dočekati ako ne pokaže odlučnost i istrajnost”, kazala je Đurišić.

Student Lazar Vulević kazao je da govori u ime studenata koje nije strah da padnu ispit, zavrže na Zavodu za zapošljavanje i da im mjesta uzmu oni koji su politicki podobni.

“Često nam govore da ćutimo i učimo i da se ne miješamo. Ali nas je ćutnja naučila da se tako nista ne može uraditi. Želimo bolju budućnost koju ćemo doživjeti u našoj Crnoj Gori”, rekao je Vulević.

On je rekao da student zahtijevaju slobodu govora i mišljenja I pozvao ostale studente i profesore da im se pridruže u borbi za progresivno društvo.
Profesorica Marija backovic kazala je da je svake subote na protestima jer ne želi da se stidi pred svojim učenicima.

“Ovdje sam jer znam i vidim da ima dovoljna nas osviješćenih građana koji želimo da gradimo zemlju koju vrijedi naslijediti. Zelimo da stanemo na kraj 30 godišnjem ludilu, nepismenim ministrima i savjetnicima dok kompetenntni ljudi sa diolomaa sjede kuci” rekla je ona.
(kraj) nim/žug

Najčitanije