fbpx
NaslovnicaCrna GoraPotpisan sporazum za nastavak rješavanja stambenih potreba prosvjetara

Potpisan sporazum za nastavak rješavanja stambenih potreba prosvjetara

Podgorica, (MINA) – Ministar prosvjete Miomir Vojinović i predsjednik Sindikata prosvjete Rade Božović potpisali su sporazum kojim je predviđeno obezbjeđivanje sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u prosvjeti za naredne tri godine.

Iz Ministarstva su kazali da je, potpisivanjem tog sporazuma, ozvaničen nastavak saradnje Vlade sa Sindikatom u obezbjeđivanju sredstava za rješavanja stambenih potreba zaposlenih u prosvjeti.

Kako su naveli, trogodišni produžetak te saradnje sa Sindikatom prosvjete je od izuzetnog značaja, a njegov cilj je lakše rješavanje stambenih problema zaposlenih u sektoru obrazovanja.

“Sporazumom je predviđeno obezbjeđivanje sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u prosvjeti za naredne tri godine, odnosno za ovu, narednu i 2025. godinu” , kaže se u saopštenju.

Navodi se da se, u saradnji sa Vladom, a posredstvom Ministarstva i Sindikata, već duži niz godina ulažu značajna sredstva i napori u rješavanju stambenih potreba prosvjetnih radnika.

Iz Ministarstva su rekli da je do sada, kroz kolektivnu gradnju, obezbijeđeno 740 stambenih jedinica u 15 opština.

“Podržavajući tu ideju, značajan broj crnogorskih opština dodijelio je placeve i oslobodio plaćanja naknade komunalnih usluga za potrebe izgradnje stambenih objekata za prosvjetne radnike”, naveli su iz Ministarstva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije