fbpx
NaslovnicaCrna GoraPotpisan sporazum o izradi digitalnih udžbenika

Potpisan sporazum o izradi digitalnih udžbenika

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo prosvjete i M:tel potpisali su sporazum vrijedan 250 hiljada EUR, kojim je predviđena izrada digitalnih udžbenika za prvi razred osnovne škole iz skoro svih predmeta, kao dopuna udžbenicima, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Iz Ministarstva su kazali da je današnjim potpisivanjem sporazuma Crna Gora i zvanično ušla u proces digitalizacije obrazovanja.

Kako su naveli, plan je da digitalni udžbenici budu u funkciji naredne školske godine, a naziv projekta je “Digitalna učionica”.

“Dodatno, u susret tom projektu Ministarstvo prosvjete će, investicijom vrijednom 700 hiljada EUR, uvesti internet u svaku učionicu svih osnovnih škola”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Ministarstvo će opremiti sve škole računarskom i drugom opremom vrijednom više od šetiri miliona EUR, dok će učionice u kojima se izvodi nastava za prvih nekoliko razreda dodatno biti opremljene smart televizorima i pametnim tablama.

Iz tog Vladinog resora kazali su da je plan da postojeći udžbenici za prvi razred iz predmeta Crnogorski – srpski, hrvatski i bosanski jezik i književnost, priroda i društvo, Matematika, Muzička kultura i Likovna kultura, budu digitalizovani.

Kako su rekli, to zapravo znači da će se projekat, u prvoj fazi koja bi trebalo da otpočne naredne školske godine, odnositi na oko 7,5 hiljada prvaka u oko 500 odjeljenja, a nastavu će realizovati oko 500 nastavnika razredne nastave.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije