fbpx
NaslovnicaCrna GoraPosvećeni jačanju bezbjednosnih kapaciteta policije i vojske

Posvećeni jačanju bezbjednosnih kapaciteta policije i vojske

Podgorica, (MINA) – Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) posvećena je jačanju crnogorskih institucija i bezbjednosnih kapaciteta policijskih i vojnih snaga, poručila je američka ambasadorka u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Rajnke je sa ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem, direktorom policije Zoranom Brđaninom i državnim sekretarom u Ministarstvu odbrane Krstom Perovićem prisustvovala zajedničkoj kombinovanoj obuci specijalnih jedinica Uprave policije, Vojske Crne Gore (VCG) i elitnih snaga za specijalne operacije SAD-a.

Ona je, kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), kazala da je američka Ambasada posvećena jačanju crnogorskih institucija i bezbjednosnih kapaciteta policijskih i vojnih snaga.

Rajnke je rekla da Ambasada pridaje veliki značaj zajedničkoj obuci i koordinaciji taktičkih i specijalnih vještina.

„SAD predano stoje uz svoje NATO saveznike, uključujući Crnu Goru“, kazala je Rajnke dodajući da je značaj Alijanse veći nego ikada u suočavanju s ruskom agresijom u istočnoj Evropi i izborom Vladimira Putina da povede rat protiv Ukrajine.

Adžić je rekao da je zadovoljan zbog održavanja današnje vježbe koja, kako je naveo, predstavlja nastavak izvanredne saradnje specijalnih jedinica Uprave policije i predstavnika elitnih snaga za specijalne operacije SAD-a.

“Siguran sam da će naše elitne jedinice kroz obuku sa kolegama iz “Zelenih beretki” razmijeniti iskustva i steći nove vještine, na kojima će u budućem periodu zasnivati svoje aktivnosti”, istakao je Adžić.

On je zahvalio Ambasadi SAD-a na nesebičnoj podršci koju pruža MUP-u kroz obuke i usavršavanja, kao i na donacijama koje značajno doprinose unapređenju materijalno-tehničkih uslova rada i modernizaciji sistema bezbjednosti.

Brđanin je zahvalio Rajnke na, kako je kazao, neizmjernoj podršci koju Ambasada SAD pruža crnogorskoj policiji.

On je rekao da je razmjena iskustava i najboljih praksi od velikog značaja u oblasti posebnih operativnih taktika i zahvalio timu instruktora specijalnih snaga SAD-a za njihovu spremnost da iskustvo i znanje podijele sa službenicima specijalnih jedinica Uprave policije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Čikago bez plej-ofa

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Čikaga poraženi su od Majamija 112:91 i ostali bez plej-ofa...