fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSOlimpijska mreža: Neumorno širimo poruku o važnosti entuzijazma nastavnika fizičkog vaspitanja

Olimpijska mreža: Neumorno širimo poruku o važnosti entuzijazma nastavnika fizičkog vaspitanja

JEDAN mijenja svijet! Donijevši radost sporta, vrijednu donaciju sportske opreme i osmijehe, olimpijska mreža stigla je ovoga puta u OŠ Mahmut Lekić u Tuzima. Ispred kompanije One koja  neumorno širi poruku o važnosti entuzijazma tog jednog koji može učiniti puno za dobrobit društva, njen izvršni direktor Branko Mitrović istakao je ulogu nastavnika fizičkog vaspitanja u školama.

„Škola zauzima važno mjesto u životima naše djece, u kontekstu učenja, ali prije svega vaspitanja i pravih vrijednosti. Upravo na časovima fizičkog djeca od njihovih nastavnica i nastavnika uče se olimpijskim vrijednostima koje u stvari predstavljaju osnov za odnos prema okruženju, sjutra svojoj profesiji, pa i prema njima samima. Ako sebe vidimo kao nekoga ko igra fer, ko poštuje saigrače, ko zna vrijednost solidarnosti i ko se bavi sportom, mi već koračamo ka budućnosti sa najvećim bogatstvom koje možemo zamisliti.  Sa zdravljem i zdravim uvjerenjima”, poručio je Mitrović djeci u Tuzima.

foto: kompanija One

Nastavnici fizičkog vaspitanja su fokus inicijative koju su pokrenuli Crnogorski olimpijski komitet, kompanije One i Sport Vision uz podršku Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija. Škola u Tuzima peta je koju je ovaj sportski karavan posjetio.

foto: kompanija One

”Naš zajednički cilj je zdravo dijete koje teži vrijednostima i vrlinama. Projekat ,,Jedan mijenja svijet” je izvanredna inicijativa koja zaslužuje punu podršku nastavnika fizičkog vaspitanja naše škole. Ubijeđena sam da je moć jedne osobe da čini dobro i mijenja svijet univerzalna, posebno u radu s djecom”, rekla je Alma Poljak, nastavnica fizičkog vaspitanja OŠ Mahmut Lekić.

foto: kompanija One

“Savremenu školu nije moguće zamislisti bez potrebnih rekvizita i stručno vođene nastave. Fizičko vaspitanje kao podrška mentalnom zdravlju, lokomotornom, kardiovaskularnom i respiratornom sistemu, te našem duhu i duši, čini ovaj nastavni predmet najznačajnim za zdrav razvoj naših mališana. Kao nastavnik izražavam veliku zahvalnost za ovu donaciju”, kazao je Simon Ivezaj, nastavnik fizičkog vaspitanja ove škole.

foto: kompanija One

Kolektiv škole u Tuzima vjeruje i da je od najveće važnosti da se omogući djeci da  ljubav prema sportu otkriju u najranijem uzrastu.

foto: kompanija One

”Zajedno možemo osigurati da djeca kroz igru, sport i fizičke aktivnosti rastu zdravo i srećno, da otkriju svoje talente i da  uz našu podršku i ohrabrenje  dalje razvijaju svoj puni potencijal. Ako ne utičemo u ranim godinama da se fizička aktivnost izgradi kao dio kulture, kasnije to postaje sve teže. Stoga, zadatak svih nas jeste da osnažimo svijest o značaju fizičkog vaspitanja kao jednog od najvažnijih nastavnih predmeta u školi. Živimo zdravo!”, zaključio je Luigj Dedvukaj, direktor OŠ ”Mahmut Lekić”.

foto: kompanija One

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije