fbpx
NaslovnicaCrna GoraStejt department ne posreduje u predaji amandmana Crne Gore na Rezoluciju UN

Stejt department ne posreduje u predaji amandmana Crne Gore na Rezoluciju UN

Podgorica, (MINA) – Stejt department ne posreduje u predaji amandmana Crne Gore na Nacrt rezolucije Ujedinjenih nacija (UN) o Srebrenici.

To su Vijestima saopštili iz američke Ambasade u Podgorici, odgovarajući na pitanje da li je Vlada Crne Gore podnijela amandmane preko Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i na koji način i ko u ime SAD učestvuje u konsultacijama sa Vladom o amandmanima.

Iz Ambasade SAD su kazali da je Stejt department vidio nezvanični draft predloženih amandmana Crne Gore na Nacrt rezolucije o Srebrenici, ali da ne posreduje u njima.

“Njemačka i Ruanda su predlagači Rezolucije i mogu da odgovore na dalja pitanja u vezi sa njenim statusom”, rekli su iz Ambasade SAD.

Iz Ambasade Njemačke u Podgorici Vijestima su rekli da nemaju informacije o pregovorima o Nacrtu rezolucije u Srebrenici.

Koalicija nevladinih organizacija u ponedjeljak je zatražila od premijera Milojka Spajića da se izjasni da li Vlada predlaže amandmane.

Iz Pokreta Evropa sad ranije je saopšteno da Vlada Crne Gore, amandmanima na Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici, uvažava žrtve, ali i sprečava žigosanje naroda zbog zločina pojedinaca.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Crnogorske odbojkašice bolje i od Gruzije

Podgorica, (MINA) - Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore pobijedila je danas u Podgorici selekciju...