fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaVuksanović Stanković: Aktuelna vlada će ubrzo pasti

Vuksanović Stanković: Aktuelna vlada će ubrzo pasti

Podgorica, (MINA) – Aktuelna vlada će i formalno ubrzo pasti, budući da je već sada bez legitimiteta i invalidna, ocijenila je poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković.

Vuksanović Stanković je kazala da se odlaganje izglasavanja nepovjerenja vladi desilo da bi se investiralo u izgradnju povjerenja i da bi se dalo dodatno vrijeme za tu odluku.

Ona je za Pobjedu kazala da su pojedine strukture parlamentarne većine davale jasne signale da će, u saradnji sa opozicijom, prekinuti mandat vladi.

“Sigurna sam da dolazi vrijeme odluka i da se više ne može puno čekati”, rekla je Vuksanović Stanković.

Ona je istakla da svi akteri moraju biti svjesni da su moguća dva scenarija – skraćenje mandata Skupštini i odlazak na izbore ili rearanžiranje odnosa u pravcu stvaranja neupitne evropske većine.

“Vlada broji posljednje dane i sigurno da im neće pomoći populistički manevri oko budžeta i njegovih pratećih elemenata”, rekla je Vuksanovć Stanković.

Ona je poručila da to zna i premijer Zdravko Krivokapić kao i ministri u njegovoj vladi.

“Sve što rade je samo pokušaj da nabilduju rejting svoje stranke u nastajanju, u susret izborima za koje smatraju da su izvjesni”, rekla je Vuksanović Stanković.

Ona je navela da je SDP pozdravio potpisivanje Memoranduma o saradnji između Građanskog pokreta URA, Civisa, Socijalističke narodne partije i manjinskih stranaka, jer su ga doživjeli kao doprinos boljem razumijevanju oko temeljnih vrednosnih odrednica savremene Crne Gore.

Ona je ocijenila da je Crnoj Gori potrebna politička promjena u pravcu uspostavljanja vrednosnih političkih partnerstava i snaženja političkog dijaloga “kao jedinog puta za izlazak iz sistemske agonije”.

“Da li će do toga doći i da li će Memorandum imati šire političke implikacije, pokazaće se veoma brzo”, rekla je Vuksanović Stanković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...