fbpx
NaslovnicaCrna GoraVuković Kuč: Promjena vlasti 30. avgusta donijela društvenu nestabilnost

Vuković Kuč: Promjena vlasti 30. avgusta donijela društvenu nestabilnost

Podgorica, (MINA) – Promjena vlasti u Crnoj Gori 30. avgusta 2020. godine donijela je društvenu nestabilnost, institucionalnu krizu, antievropske prakse, klerikalizaciju i vjersku netrpeljivost i nacionalističku ostrašćenost, ocijenila je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS), Aleksandra Vuković Kuč.

U Crnoj Gori je na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine nakon tri decenije smijenjena vlast DPS-a, a tada su na čelo države došli koalicija Za budućnost Crne Gore, Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA.

“Promjena vlasti 30. avgusta donijela je društvenu nestabilnost, institucionalnu krizu, antievropske prakse, klerikalizaciju nasuprot profesionalizaciji, vjersku netrpeljivost i nacionalističku ostrašćenost, favorizaciju mediokritetstva nasuprot meritokratiji, sunovrat radne etike”, rekla je Vuković Kuč agenciji MINA.

Ona je ocijenila da je ta vlast balast na političkom iskustvu Crne Gore i breme pod kojim se potire svaka stvorena vrijednost.

Vuković Kuč je ocijenila da je dobar rezultat 30. avgusta sama promjena dugogodišnje vlasti u kojoj su se, kako je navela, sabirale dobre i loše politike i gradio ośećaj svemoći koji ni za jedno društvo nije dobar.

“Loše je što se desila promjena nagore. Sve što je u prethodnoj vlasti bilo rđavo, usavršeno je, sve što je bilo superiorno, urušeno je”, kazala je Vuković Kuč.

Ona smatra da je Crna Gora danas “ruina” liderke u evropskim integracijama.

Upitana kako ocjenjuje vođenje države u prethodne tri godine, Vuković Kuč je kazala da tu nema riječi o vođenju države.

“Ovo je odvođenje Crne Gore u kazamat nacionalizma, vjerskog fanatizma, političkog revanšizma i antievropske doktrine”, dodala je Vuković Kuč.

Kako je kazala, na vlasti u Crnoj Gori su nesiti mediokriteti gladni moći usljed ljudske i političke slabosti kojom su okovali državu i građane.

Vuković Kuč je ocijenila da je Crna Gora protektorat subjekata regionalne i međunarodne politike kojih se gnuša cijeli svijet.

“Naši vlastodršci su kmetovi rusko-srpskih vlastelina, koji ih drže na uzici svojih interesa, čime su Crnoj Gori oduzeli suverenitet i najvažnije, njen identitet, čiji je najviši izraz sloboda”, zaključila je Vuković Kuč.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije