fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaVladu na Univerzitetu predstavlja crkva

Vladu na Univerzitetu predstavlja crkva

Podgorica, (MINA) – Informacija da Vladu u Upravnom odboru (UO) Univerziteta Crne Gore (UCG) predstavlja crkva je konačna potvrda nasilnih pokušaja preobražaja sekularne i multikonfesionalne države u crkvenu opštinu, saopštile su Socijaldemokrate (SD).

Iz te partije su, reagujući na odluku Vlade da za novog člana UO UCG imenuje Nikolu Marojevića, naveli da je davanje Univerziteta, kao jezgra intelektualnog napretka i kritičke misli, na upravljanje bilo kojoj vjerskoj zajednici predstavlja otvoreni puč na srce sekularne zemlje.

“Konačna potvrda nasilnih pokušaja preobražaja sekularne i multikonfesionalne Crne Gore u crkvenu opštinu je informacija da Vladu Crne Gore, vladu svakog crnogorskog građanina, u upravnom odboru Univerziteta predstavlja crkva”, kaže se u reagovanju.

Iz SD-a su kazali da ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić koju, kako su rekli, niko nije birao na izborima, koja je predstavnik svega retrogradnog u zemlji i kojoj je izglasano nepovjerenje u parlamentu, sprovodi puč na sekularnu državu.

“Da ima političkog integriteta, takva osoba, koja je okupirala i ne pušta jednu od najviših pozicija u državi, sama bi podnijela ostavku”, naveli su iz te partije.

Kako su kazali iz SD-a, ne samo da je besprizorno da vjerska zajednica upravlja državnim univerzitetom, već se postavlja i pitanje čije interese uopšte može da zastupa osim interesa same vjerske zajednice.

“Jer građana sekularne države ne može”, navodi se u reagovanju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije