fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaURA: Sastavljanje vlade ozbiljan posao kojem PES nije dorastao

URA: Sastavljanje vlade ozbiljan posao kojem PES nije dorastao

Podgorica, (MINA) – Formiranje vlade je ozbiljan posao, kojem Pokret Evropa sad (PES) nije dorastao, kazali su iz Građanskog pokreta (GP) URA dodajući da se ni na koji način nijesu miješali u sastavljanje 44. vade.

Iz PES-a danas su kazali da se Demokratska partija socijalista udružila sa koalicijom Za budućnost Crne Gore i GP URA u pokušajima da se spriječi lider PES-a Milojko Spajić da dobije mandat za sastavljanje nove vlade.

Iz URA-e su u reagovanju naveli da PES nesposobnost i neiskrenost u pokušaju formiranja nove vlade prikriva napadima na druge kako bi zamaskirali svoju “ispraznost, političko lutanje, nesnalaženje i diletantizam”.

Oni su kazali da građani najbolje vide kako se ta politička skupina snalazi na prvom testu u pokazivanju odgovornosti i političke vještine u dogovaranju nove Vlade.

“URA se ni na koji način nije miješala, niti će se miješati u sastavljanje vlade, a kako smo i više puta javno istakli, u tom kontekstu PES-u želimo sve najbolje. Želimo najbolje jer je u interesu URA da što prije dođe do očigledne saradnje PES-a i kriminalnih struktura”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, PES se sam zapetljao u sopstvenu mrežu neiskrenosti i nesposobnosti, i sada sam to treba da riješi.

“Formiranje vlade je ozbiljan posao, ali kojem vi očigledno niste dorasli. Ne tražite krivce u drugima i opravdanja za očiglednu saradnju sa kriminogenim strukturama”, zaključili su iz GP URA.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije