fbpx
NaslovnicaGlavna vijestTužilaštvo hitno da reaguje zbog stranog miješanja u lokalne izbore

Tužilaštvo hitno da reaguje zbog stranog miješanja u lokalne izbore

Podgorica, (MINA) – Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je tužilaštvo da hitno preduzme aktivnosti na suzbijanju stranog miješanja u izborni proces koje, kako su kazali iz te partije, režim predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sprovodi na lokalnim izborima u Crnoj Gori.

Generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović kazao je da je, nakon „Bitke za Nikšić“, na sceni još jedan pokušaj protivpravnog uticaja na slobodnu volju građana koji dolazi iz Srbije sa jasnim ciljem da se protežiraju politički subjekti koji su prepoznati kao zastupnici interesa druge države.

“Kako Vučić u Crnoj Gori nema samo jednu, već više svojih političkih kolona, a sve se mogu nazvati najprostije petom kolonom, na nadležnima je da istraže koja konkretno od ovih grupacija uživa koliko finansijske i svake druge pomoći od strane svojih beogradskih mentora”, naveo je Vujović.

On je kazao da bi rusko finansiranje Demokratskog fronta (DF), o čemu se i otvoreno govorilo na visokim američkim adresama, takođe moralo biti predmet hitne pažnje crnogorskog Tužilaštva.

Kako je naveo, potpuno je jasno da se u oba slučaja radi o istom planu podrivanja Crne Gore i njene destabilizacije kroz osnaživanje antievropskih i proruskih snaga na čelu sa DF-om.

Prema riječima Vujovića, bilo bi veoma korisno da se povodom ovog slučaja oglasi i “tehnički premijer (Dritan Abazović), bez obzira na činjenicu što mu Vučićeve nelegalne aktivnosti idu u političku korist, budući da su njihovi beneficijari Abazovićevi strateški saveznici iz DF-a”.

“Sasvim sigurno da će ovaj poziv tehničkom premijeru ostati bez efekta jer, kako bi se reklo, „vrana vrani oči ne vadi“, odnosno teško je očekivati da će jedna Vučićeva kolona nauditi onoj drugoj”, rekao je Vujović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije