fbpx
NaslovnicaGlavna vijestSpajić: Sjedinjene Amerčke Države ključni partner i saveznik

Spajić: Sjedinjene Amerčke Države ključni partner i saveznik


Podgorica, (MINA) – Crnogorska Vlada je u potpunosti pro-evroatlantska, a Sjedinjene Američke Države (SAD) njen ključni partner i saveznik, kazao je premijer Milojko Spajić u razgovoru sa ambasadorkom SAD Džudi Rajzing Rajnke.

U saopštenju Vlade navodi se da ne Spajić upoznao Rajnke sa planovima i istakao da su evropske integracije, povećanje životnog standarda građana i snaženje bezbjednosnog sektora u fokusu rada Vlade.

Navodi se da je Rajnke istakla očekivanje da će Vlada brzo ostvariti napredak u ispunjavanju svojih obaveza kako bi Crna Gora napredovala ka članstvu u EU i ostala jak saveznik u NATO-u.

Sagovornici su, kako su ne li iz Vlade, razmijenili mišljenja o mogućnostima intenziviranja ekonomske saradnje sa naglaskom na privlačenje više američkih investicija u Crnu Goru.

Ističe se da je jednak od tema sastanka bila je i predstojeći popis stanovništva, a premijer je poručio da će Vlada učiniti sve kako bi sam proces bio najinkluzivniji mogući.

„Za dalji razvoj potrebni su nam podaci, ali podaci koji su kredibilni i priznati od svih relevantnih aktera“, zaključio je Spajić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...