fbpx
NaslovnicaCrna GoraRajzing Rajnke: Aktivnosti Mićunovića i Davidovića omogućile korupciju

Rajzing Rajnke: Aktivnosti Mićunovića i Davidovića omogućile korupciju

Podgorica, (MINA) – Nezakonite aktivnosti Miodraga Davidovića i Branislava Mićunovića omogućile su korupciju u Crnoj Gori, saopštila je američka ambasadorka u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke, obrazlažući odluku američkog Ministarstva finansija da im uvede sankcije.

Davidović i Mićunović su među osam pojedinaca i šest subjekata u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji kojima je američko Ministarstvo finansija uvelo sankcije zbog, kako je saopšteno, direktnog olakšavanja ruskog uticaja ili koruptivnih aktivnosti.

Rajnke je, odgovarajući na pitanja novinara nakon konferencije “Lokalni javni emiteri – nova perspektiva”, rekla da je cilj tih aktivnosti, zasnovanih na dva izvršna naloga američke Vlade, pokušaj da se podrže mir, stabinost i fundamentalno funkcionisanje demokratskih institucija u Crnoj Gori.

„Nezakonite aktivnosti Davidovića i Mićunovića podrivaju demokratske institucije i otvaraju put malignom ruskom uticaju“, kazala je Rajzing Rajnke, prenosi Portal RTCG.

Govoreći o očekivanjima od nove crnogorske Vlade, ona je rekla da se borba protiv organizovanog kriminala i korupcije odvija dok je ona u mandatu u Podgorici.

„Ohrabrujem Vladu da se na ozbiljan način uključi i osigura da građani Crne Gore vjeruju svojim institucijama i liderima, kako bi ova zemlja ostvarila svoj cilj – ulazak u Evropsku uniju“, kazala je Rajzing Rajnke.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije