fbpx
0.9 C
Podgorica
February 9, 2023.
NaslovnicaGlavna vijestRadunović: Đukanović i DPS su slabi, možemo i samostalno na izbore

Radunović: Đukanović i DPS su slabi, možemo i samostalno na izbore


Podgorica, (MINA) – Demokratski front (DF) imaće kandidata na predsjedničkim izborima, najavio je šef poslaničkog kluba tog saveza Slaven Radunović.

On je ocijenio da kada je kada je Demokratska partija socijalista na istorijskom minimumu podrške, a uticaj njihovog lidera Mila Đukanovića ni približan onome od prije 2020. godine, nije neophodno udružiti snage oko nezavisnog kandidata.

Radunović u intervjuu za “Vijesti” nije želio da precizira da li će kandidat DF-a biti jedan od lidera tog saveza i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

”Kad budemo smatrali da javnost treba da zna, tada ćemo je i obavijestiti”, rekao je Radunović.

On je istakao da, teoretski, rok za izbor nove vlade ističe 14. marta, ali mu ne djeluje realno mogućnost da će “oni koji su pokazali neozbiljnost i neodgovornost 4. januara, promijeniti svoj odnos prema građanima i državi”.

”Već da će se prije odlučiti da još koji mjesec griju fotelje u koje su nezasluženo sjeli”, kazao je Radunović.

On je poručio da ako zajedno konstatuju da nema ništa od 44. vlade, treba istog dana ponovo izglasati Zakon o lokalnoj samoupravi i raspustiti Skupštinu, kako bi odblokirali oba procesa i time na istoj sjednici riješili pitanja, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije