fbpx
NaslovnicaGlavna vijestPrava Crna Gora: Glasaće za nepovjerenje Vladi

Prava Crna Gora: Glasaće za nepovjerenje Vladi


Podgorica, (MINA) – Poslanik Prave Crne Gore (PCG) Marko Milačić glasaće danas za nepovjerenje Vladi Crne Gore, odlučilo je Predsjedništvo te stranke.

Iz PCG saopšteno je da je Predsjedništvo odlučilo i da Milačič, ukoliko ta inicijativa danas bude povučena sa dnevnog reda, za nepovjerenje 43. Vladi Crne Gore glasa na sjednici 2. septembra.

Navodi se da je Predsjedništvo odlučilo da Prava Crna Gora 02. septembra glasa i za razrješenje predsjednice Skupštine Crne Gore Danijele Đurović, u skladu sa konsenzusom političkih partija pobjednica 30. avgusta.

Predsjedništvo je konstatovalo da premijer Dritan Abazović nije pokazao političku volju za reformama i otklonom od saradnje sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), što je, između ostaloga, pokazao “neustavnim glasanjem za “Zetske zakone”, jednostranim utvrđivanjem liste kandidata za Sudski savjet, kao i ćutanjem o konkretnom planu rekonstrukcije i budućnosti postojeće Vlade”.

Navodi se da je, kada je u pitanju potpisivanje Temeljnog ugovora koje je PCG podržala, Predsjedništvo konstatovalo da vraćanjem DPS-a u tokove političkog odlučivanja, ne samo da se dovodi u pitanje položaj Crkve u Crnoj Gori, nego i društveni konsenzus oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

“Kao i očigledno ceremonijalni potpis na Temeljni ugovor, kojim se toliko diče URA i Socijalička narodna partija, a koji bestidno danima zloupotrebljavaju za očuvanje fotelja”, navode iz PCG.

Ističe se da je Predsjedništvo zaključilo da se ne može paušalno pričati “o rekonstrukciji Vlade”, a glasati “o krađi izbora u Podgorici sa DPS-om”,.

“Predsjedništvo PCG podsjeća da su URA i SNP, uz podršku DPS-a, u Vladu o kojoj se danas glasa, uveli Ranka Krivokapića i Raška Konjevića, a da Abazović osim paušalnih najava navodnih rekonstrukcija, u skupštinsku proceduru nije ni procesuirao inicijative za njihova razrešenja”, kazali su iz PCG.

Ističe se da javnost, a ni politički subjekti koji treba da odlučuju o sudbini Vlade, nijesu dobili nikakav predlog i plan rekonstrukcije Vlade, niti predlog i plan budućih političkih procesa.

“Ništa, osim paušalne, medijske najave navodnog početka priče o rekonstrukciji, “od ponedeljka” ili “od subote””, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije