fbpx
NaslovnicaCrna GoraPerović: Donosioci odluka da imaju jasan stav protiv korupcije

Perović: Donosioci odluka da imaju jasan stav protiv korupcije

Podgorica, (MINA) – Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) pozvala je donosioce odluka da imaju jasan stav protiv korupcije, da rade na snaženju integriteta institucija, kao i na promociji i učvršćivanju sistema vladavine prava.

Direktorica ASK-a Jelena Perović rekla je da su načela pravilnog upravljanja javnim poslovima i javnom imovinom, kao i potreba zaštite integriteta i njegovanja kulture odbacivanja korupcije, neizostavni dio Konvencije Ujedinjenih nacija protiv korupcije, čiji potpisnik je i Crna Gora.

„Izgradnja i uspostavljanje djelotvorne etičke infrastrukture, na normativnom i institucionalnom planu, a zatim i njeno poštovanje i usvajanje od strane onih koji odlučuju u ime zajednice, čine temelj povjerenja građana u državnu upravu”, navela je Perović u saopštenju, prenosi PR Centar.

Kako je rekla, značaj temelja povjerenja je naglašen u periodu političkih previranja, kriza institucija i usporavanja procesa pridruživanja evropskoj porodici naroda.

Perović je ukazala da je važno da donosioci odluka imaju jasan stav protiv korupcije na tragu principa za unapređenje borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala u zemljama kandidatima za pristupanje Evropskoj uniji.

Ona je istakla da donosioci odluka zakonitim i etičnim postupanjem treba da daju lični primjer i doprinesu razvijanju ambijenta u kome je nulta stopa tolerancije na korupciju.

“U Agenciji će imati pouzdanog partnera, spremnog da, primjenom najviših međunarodnih standarda, iznese svoj dio tereta u jačanju instrumenata pravne države i procesu evropskih integracija”, poručila je Perović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije