fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdbijen predlog Medojevića za odgađanje sjednice

Odbijen predlog Medojevića za odgađanje sjednice

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić odbio je zahtjev poslanika Pokreta za promjene (PzP) Nebojše Medojevića da se sjednica Skupštine odgodi zbog toga što se, kako je naveo Medojević, nijesu stekli uslovi da se raspravlja o ekspozeu koji je dostavio mandatar Zdravko Krivokapić.

Medojević je kazao da taj materijal po formi i sadržaju ne predstavlja program Vlade.

On je predložio da se napravi pauza, zakaže Kolegijum i da se Krivokapiću da makar dan da predlog ekspozea „uskladi makar sa onom formom koju je imao prethodni mandatar Duško Marković“.

„Ovo što je dostavljeno ne može da predstavlja materijal za ozbiljnu parlamentarnu raspravu. Materijal koji je dostavljen ni po formi, ni sadržaju ne predstavlja program Vlade. Mislim da se, u skladu sa Ustavom i ovom važnom tačkom dnevnog reda, koja osim političkog ima i istorijski karakter, nijesu stekli uslovi da raspravljamo o predlogu programa Vlade“, rekao je Medojević.

On je ocijenio da u tom materijalu apsolutno ne postoje nikakvi mjerljivi parametri, niti neki kriterijumi na osnovu kojih bi mogli da ocjenjuju rad Vlade.

„Ova Vlada je dosta specifična, ovo je vlada koalicije jedne političke partije i jedne nevladine organizacije Ne damo Crnu Goru, koja je bliska Srpskoj pravoslavnoj crkvi, manjinska je vlada“, kazao je Medojević.

Prema njegovim riječima, svi koji podržavaju vladu nijesu imali prilike da učestvuju u pisanju tog dokumenta.

Medojević je kazao da Krivokapić nije konsultovao, niti je tražio bilo kakav stav od PzP-a prilikom pisanja predloga Vlade.

„Ovaj materijal se ne može nazvati programom rada Vlade. U njemu nema nijedne jasne mjere, obećanja. Mi na osnovu ovog programa ne možemo da ocijenimo rad Vlade poslije šest mjeseci“, zaključio je Medojević.

Bečić je kazao da bi mandatar od njega tražio pauzu da smatra da treba da pravi izmjene u programu.

„Mandatar, koliko razumijem, ostaje pri svom stavu i predlogu programa rada Vlade. Moje je da nastavim da vodim sjednicu“, naveo je Bečić.

On je dodao da je zahtjev Medojevića bespredmetan, i da nije u nadležnosti Kolegijuma da se bavi tim.

Poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić predložio je da se kandidati za ministre pozovu da budu u sali, jer se, kako je naveo, ne glasa samo za mandatara, već i za njih.

„Bilo je puno riječi o ministrima ovih dana i mislim da je fer i pošteno da oni budu ovdje“, kazao je Milačić.

On je rekao da narod Crne Gore „ne želi više pauzu, jer se tri decenije pauziralo“.

„Ovdje nijesmo zbog Medojevića, ni Đukanovića, ni Milačića, već isključivo zbog naroda Crne Gore“, poručio je Milačić.

Najčitanije

dusko knezevic, atlas grupa, pritvor

Kneževiću potvrđen pritvor

Podgorica, (MINA) - Vanraspravno vijeće Višeg suda predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću potvrdilo je...