fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaNikolić: Polaganje cvijeća izraz licemjerja i nakaradnog marketinga

Nikolić: Polaganje cvijeća izraz licemjerja i nakaradnog marketinga

Podgorica, (MINA) – Bivši premijer Srbije Zoran Đinđić bio je sve što predsjednik crnogorske Vlade Zdravko Krivokapić nije, kazao je portparol Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić, ocijenivši da je polaganje cvijeća na spomen ploču Đinđiću “licemjerje i nakaradni marketing”.

Nikolić je rekao da je Đinđić, najprije kao jedan od lidera opozicije, a kasnije i kao premijer Srbije, pokušao da sprovede proces društvene emancipacije i stvori modernu građansku državu okrenutu prema zapadu, sa snažnom ekonomijom i efikasnom upravom.

„Nije uspio, jer su ga u tome zaustavili na surov i podmukao način, a vjerski poglavari, Krivokapićevi mentori i uzori, i mrtvog su ga “opominjali” da “ko se mača lati, od mača će i da strada”“, kazao je Nikolić.

On je naveo da je, za razliku od Đinđića, Krivokapić na čelu vlade čiji je zadatak “da zloupotrebom državnog aparata od jednog savremenog, multietničkog i multikonfesionalnog društva poput crnogorskog, napravi teokratsku tvorevinu, kakve nema u modernoj civilizaciji”.

„Na sreću, taj mu naum neće uspjeti, jer tom poslu nije dorastao i što je vlada faktički pala”, naveo je Nikolić.

On je poručio i da ne postoji sila koja će slomiti građanski otpor pokušajima da se savremena Crna Gora zaustavi na putu emancipacije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Ambasada SAD u Crnoj Gori

Stejt department ne posreduje u predaji amandmana Crne Gore na Rezoluciju UN

Podgorica, (MINA) - Stejt department ne posreduje u predaji amandmana Crne Gore na Nacrt...

Blagi rast indeksa