fbpx
NaslovnicaCrna GoraNikolić: PES i Spajić potvrdili da podržavaju Mandićevu antidržavnu politiku

Nikolić: PES i Spajić potvrdili da podržavaju Mandićevu antidržavnu politiku

Podgorica, (MINA) – Pokret Evropa sad (PES) je, predlogom da se inicijativa za smjenu predsjednika parlamenta Andrije Mandića skine sa dnevnog reda predstojeće sjednice, potvrdio da podržava Mandićevu antidržavnu i antievropsku politiku, smatra šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić.

On je istakao da lider PES-a Milojko Spajić i Mandić treba da znaju da od rasprave u Skupštini ne mogu pobjeći, jer će inicijativa za Mandićevu smjenu biti razmatrana na prvoj narednoj sjednici, pošto će je opozicija uvrstiti u dnevni red kao svoju tačku, na temelju prava koje joj garantuje Poslovnik.

“Predlogom da se inicijativa za smjenu Andrije Mandića skine sa dnevnog reda predstojeće sjednice Skupštine, PES i Spajić potvrdili su da podržavaju antidržavnu, antisusjedsku i antievropsku politiku predsjednika Skupštine”, rekao je Nikolić agenciji MINA.

Kako je naveo, umjesto da na djelu pokažu da su moderna evropska stranka koja je u stanju da povuče Crnu Goru naprijed, u PES-u su pristali na “ponižavajuću ulogu koja im je dodijeljena – da budu perači političke biografije Andrije Mandića”.

“Zato ne treba više nikoga da čudi zašto je Mandić za njih Dalaj Lama, zašto ćute na (Milorada) Dodika i rušenje dobrosusjedskih odnosa, zašto se prave ludi kada se u Skupštini govori o srpskom svetu, zašto ih nije briga za Mandićevo nelegalno dvojno državljanstvo”, rekao je Nikolić.

On je dodao da nikoga ne treba da čudi što PES žmuri na zastavu druge države u kabinetu predsjednika Skupštine i zašto dozvoljavaju šovinističke ispade Mandićevih partijskih kolega iz Pljevalja i Nikšića.

“Ko ima oči i zeru zdravog razuma, jasno mu je da Mandić svađa i muti po Crnoj Gori, a od danas je jasno da takvo ponašanje otvoreno legitimišu i podstiču PES i Spajić”, istakao je Nikolić.

Kako je kazao, DPS ne interesuje čime sve Mandić ucjenjuje Spajića i PES, ali je očigledno da su izabrali najbrži mogući put da davno započeto rastakanje svoje stranke završe nestankom sa političke scene i neminovnim padom vlade.

“Sad su stvari ogoljene do kraja, ovo nikad nije ni bila Vlada, nego kockarnica u kojoj se prebijaju dugovi, i u kojoj je Spajić stečajni upravnik”, zaključio je Nikolić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...