fbpx
NaslovnicaCrna GoraNikolić: Novović nastavlja progon neistomišljenika

Nikolić: Novović nastavlja progon neistomišljenika

Podgorica, (MINA) – Akcija Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) usmjerena na direktoricu Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelenu Perović nastavak je progona koji sprovodi specijalni državni tužilac Vladimir Novović po diktatu “Vijesti” i tridesetoavgustovske većine, poručio je portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić.

Perović je uhapšena danas po nalogu SDT-a, a nakon što su službenici Specijalnih policijskih jedinica (SPO) pretresli prostorije ASK-a.

“Jutrošnja akcija SDT-a usmjerena na Perović nastavak je progona koji sprovodi Novović po diktatu Vijesti i tridesetoavgustovske većine”, naveo je Nikolić, dodajući da Novović nastavlja sa progonom neistomišljenika.

On je istakao da je, nakon što su propali višemjesečni pokušaji nezakonite smjene Perović uz, kako je kazao, hiljade objavljenih tekstova u “tabloidu Vijesti” kojim su nastojali narušiti njen javni ugled i integritet, jutros napravljen korak dalje upadom SPO u prostorije ASK-a.

“Očigledno je da Novović više i nema namjeru da fingira integritet već pristaje da bude obično oruđe u rukama parlamentarne većine i medijsko-političkih krugova koji crtaju mete, pišu optužnice i donose presude umjesto institucija sistema”, poručio je Nikolić.

Prema njegovim riječima, ne čudi što stotine krivičnih prijava koje je DPS podnio u prethodne četiri godine i dalje ostaju bez ikakvog epiloga.

“Umjesto istrage o 30 hiljada novozaposlenih u državnoj upravi, višemilionskim fiktivnim ugovorima u Rudniku uglja, malverzacijama u Elektroprivredi i EPCG Solaru, spornoj kupovini akcija Luke Bar, duplom negativnom mišljenju na poslovanje CEDIS-a i svakodnevnim zloupotrebama službenog položaja državnih funkcionera, Novović se bavi kilometražom službenog vozila Perović”, naveo je Nikolić.

Kako je naglasio, očigledno je da “oslobođenoj” Crnoj Gori institucije više nijesu potrebne.

“Dovoljno je da Vijesti napišu optužnicu, Novović je procesuira, a sudovi donesu presudu koja je unaprijed odlučena”, kazao je Nikolić.

On je kazao da Novović i svi koji se “poigravaju ljudskim sudbinama”, oslanjajući se na pres klipinge, a ne na utemeljene dokaze, moraju imati u vidu da je sve prolazno.

“Pa i mandati na funkcijama na kojima su trenutno. Pa će svaka nezakonitost i pokušaj gaženja ljudskog dostojanstva pod izgovorom zadovoljenja pravde, pokrenuti pitanje odgovornosti onih koji su u tome učestvovali”, zaključio je Nikolić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije