fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDvosatna manifestacija umjesto tradicionalne šetnje

Dvosatna manifestacija umjesto tradicionalne šetnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Unija slobodnih sindkata (USSCG) sjutra će, umjesto tradicionalnom šetnjom, Međunarodni praznik rada obilježiti dvosatnom manifestacijom na Trgu nezavisnosti, pod sloganom Dan otpora, ne odmora.

Na taj način će zvanično početi kampanju o reformi stambene politike i zaštite preduzeća od nacionalnog interesa, prenosi portal RTCG.

Zaposleni u Crnoj Gori i ovaj 1. maj dočekuju u nedostojanstvenim uslovima. Glavni problemi su i dalje rad na crno, neplaćeni prekovremeni sati, kao i nesigurnost ugovora o radu.

Predstavnica USSCG, Ivana Mihajlović, rekla je da je ne čudi što se u privatnom sektoru bilježi rast neprihvatljivih ugovora.

“Samo u državnoj upravi, gdje se država pojavljuje kao najveći poslodavac, imamo armiju osoba koje su angažovane po nesigurnim oblicima rada, bilo da je to ugovor o djelu ili o privremenim i povremenim poslovima. Kada država kao najveći poslodavac takvu poruku šalje privatnom sektoru, onda i ne čudi da u privatnom sektoru bilježimo rast ovako neprihvatljivih ugovora”, navela je Mihajlović.

Zato su iz USS pozvali Vladu, lokalne vlasti i poslodavce da pokažu punu posvećenost efikasnoj primjeni radnih i socijalnih prava. Svoj doprinos u tom cilju Unija će dati sjutra dvosatnom manifestacijom na kojoj će promovisati rezolucije o stambenoj politici i zaštite preduzeća od nacionalnog interesa.

Generalni sekretar USSCG Srđa Keković kazao je da tom manifestacijom ustvari žele da se približe građanima i građankama, ali i ukupnoj javnosti Crne Gore, te učine što više vidljivijim ove rezolucije kako bi dobili dodatan poriv i podršku na njihovoj implementaciji.

Manifestacija će početi sjutra u deset sati na Trgu nezavisnosti u Podgorici, a prvih 500 građana dobiće i prigodne poklone.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

uprava policije, nikšić

Identifikovani osumnjičeni za nanošenje teških tjelesnih povreda

Podgorica, (MINA) – Nikšićka policija identifikovala je osumnjičene za nanošenje teških tjelesnih povreda, saopšteno...
Putevi

Putevi suvi