fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaNeupitna posvećenost Crne Gore ispunjavanju kriterijuma za EU članstvo

Neupitna posvećenost Crne Gore ispunjavanju kriterijuma za EU članstvo

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je neupitno posvećena i odlučna u pogledu ispunjavanja kriterijuma i uslova za članstvo u Evropskoj uniji (EU), poručio je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je, tokom sastanka sa ministrom vanjskih poslova Letonije Edgarsom Rinkevičsom, kazao da njegovu posjetu doživljava kao snažnu potvrdu prijateljstva dvije države.

Kako su naveli iz Krivokapićevog kabineta, on ocijenio je da odnose Crne Gore i Letonije karakterišu partnerstvo, otvorenost, kao i kontinuirana međusobna podrška u okviru bilateralne i multilateralne saradnje.

Krivokapić je zahvalio Letoniji na kontinuiranoj podršci u oblasti EU integracija, poručujući da je neupitna posvećenost, predanost kao i građanska odlučnost Crne Gore u ispunjavanju kriterijuma i uslova za članstvo u EU.

„Više od 80 odsto građana je za to da Crna Gora bude prva sljedeća članica Unije, što jasno pokazuje njihovu rješenost i spremnost da EU bude njihova buduća realnost“, rekao je Krivokapić.

On je istakao značaj postignutih rezultata crnogorske Vlade u protekloj godini.

“Nova administracija je, domaćinskim vođenjem države, uspjela da najveći ekonomski pad prevede u najveći ekonomski rast koji je konkretan, mjerljiv i čije benefite građani već osjećaju”, rekao je Krivokapić.

Rinkevičs je naveo da se nada da će Crna Gora u što skorijem periodu uspjeti da zatvori najizazovnija pregovaračka poglavlja 23 i 24.

On je, kako se navodi u saopštenju, prenio poruke razumijevanja društvene tranzicije i podrške putu države ka EU.

Rinkevičs je potvrdio da Letonija visoko cijeni i najiskrenije drži do političkih odnosa sa Crnom Gorom, dodajući da je siguran da će saradnja dvije države nastaviti da se razvija na obostranu dobrobit i zadovoljstvo.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...